Mersin’in Mut ilçesinde, ilçe orman işletmesinde çalışacak işçiler noter aracılığıyla kura ile belirlendi. Kura çekimi noter huzurunda, Mut Kapalı Spor Salonu'nda sakin bir şekilde gerçekleşti. İş başvurusunda bulunan işçiler heyecanla isimlerinin okunmasını bekledi.

Çalışacak işçiler, Mut Orman İşletme Müdürlüğü'nün sorumluluk sahaları ve fidanlık ormanların geliştirilmesi çalışmalarında ağaçlandırma, fidan üretimi, orman çevre temizlik, erozyon kontrolü, bozuk ormanların iyileştirilmesi, genç ormanların bakımı gibi çalışmalarda 2 ay süreyle çalışacak.

Mut Orman İşletme Müdürü Serdar Kılınç, Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında işletmeye 300 işçi, Fidanlık Müdürlüğü'ne de 100 olmak üzere toplam 400 işçi tahsisi yapıldığını söyledi. İşçi alımı için 828 iş müracaatı olduğunu belirten Kılınç, ”Hem fidanlık hem de işletme için belirlenecek işçilerin noter huzurunda kura çekimi tamamlandı. Asil ve yedek olan isimler belirlendi. Şimdi bunları değerlendireceğiz. Toplum yararına çalışma projesi kapsamında başvuruların bir kısmı orman işletmesine bir kısmı da Fidanlık Müdürlüğü'ne yapılmış. Bazı kişiler hem Orman İşletmesi'ne hem de Fidanlık Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmuş. Aynı kişiler, asil olarak hem İşletme Müdürlüğü'nde hem de Fidanlık Müdürlüğü'nde çıktılar. Bunların nerede çalışacakları belirledikten sonra, bize İŞKUR’dan listeler gelecek. Biz de o işçileri davet edip çalıştırmaya başlayacağız.” diye konuştu.

İŞKUR ve Meslek Danışmanı Ahmet Kürşat Aslan ise İŞKUR’un Mut Orman İşletmesi'nde çalışacak iççilerin kurasını gerçekleştireceklerini ifade ederek, "Burada Mut Fidanlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü için 2 ayrı kura çekimi yapılacak. Mut Orman İşletmesi'ne 515 ve fidanlığa ise 313 kişi olmak üzere toplam 828 kişi müracaat etti. Bunlardan Mut Orman İşletme Müdürlüğü'ne 240 asil ve 120 yedek, fidanlığa ise 80 asil 40 yedek işçi alımı yapılacak. Kurayı kazanan işçilere kesinlikle ağır ve tehlikeli işler yaptırılmayacak. Görevleri ise fidan üretimi, ağaçlandırma çalışmaları, Orman genel temizliği yapacaklar. Sigortalı ve asgari ücretten maaş alacaklar.” dedi.