24 Aralık 2015 tarihinde Ahmet Özdemir il başkanı olarak atandı. Siyasete Veysi Kaynak’ın ekibinde başladı, Fatih Mehmet Erkoç ve Metin Doğan’ın il başkanlığı döneminde de kendisini iyice geliştirdi.
Atanmasının ardından oluşturulan il yönetim kurulu üye listesindeki büyük değişim başta medya olmak üzere siyasetle ilgilenen tüm kesimler tarafından hayretle karşılanmıştı.
Köprünün altından çok sular aktı, her şey unutuldu, 50 kişilik pırıl pırıl yönetim kurulu üyeleri ve 14 kişilik icra kurulu üyeleri Başkan Özdemir’in söylemlerini boşa çıkartmadı. Daha doğrusu yüzünü kara çıkartmadı. 
Gelen memnun kaldı, giden teşekkür ederek gitti.
Hani söylemişti ya Özdemir; ‘biraz süre verin, yönetim kurulumuzun nasıl çalıştığını göreceksiniz’ süre verildi ve haklılığını gösterdi.
28 Mayıs’ta ilk kez Başbakan Yardımcısı unvanıyla gelen Veysi Kaynak, Özdemir’e organizesinden dolayı teşekkür etmiş ve arkasında olduğunun sinyallerini vermişti.
Önceki gün ise Özdemir’in patronu Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş organize karşısında büyülendi.
Her büyük organizeye günler öncesinden çalışan Ahmet Özdemir ve yönetim kurulu üyelerinin bu kadar profesyonel çalışmayı nasıl yaptığını gerçekten bilmiyorum.
Ataş’ın İl Danışma Meclis toplantısına girdiği sıradaki ambiyans Ataş’ı mest etti. Salonda bulunan yaklaşık bin 500 kişilik kalabalık tarafından gerçekleştirilen tezahürat Teşkilat Başkanının uzun süre ayakta onları selamlamasına neden oldu.
Kimler vardı; yeniler mecburen oradaydı, eksiler de oradaydı.
Özdemir’in en çok hoşuma giden tarafı partide gerçekten eskilerle yeniler arasında birlik ve beraberliği tam anlamıyla oluşturması. Eskilere eski olduğunu hissettirmedi, her toplantıda ayaklarına giderek onlara gerçek değerlerini verdi ve davetlerini yaptı. Onlarda bu değer ve daveti geri çevirmedi.
Özdemir ve ekibiyle parti içerisinde gruplaşma da olmadı. Şimdi hangi milletvekilinin adamı diye sorsalar bence tüm milletvekillerini sayarlar. Partinin ve kendisinin kazanmasındaki en önemli konuda tüm milletvekillerine eşit mesafede olmasıydı.
Neyse Ataş’a geri dönelim; toplantının başındaki o 10 dakikalık videoyu kim hazırlamıştı, o fotoğrafları kim seçmişti. 15 Temmuz gecesi ve sonrasını anlatan video gösteriminde de kimse es geçilmedi.  Milletvekilleri, tüm ilçe ve belediye başkanları, kadın kolları, gençlik kolları, eski vekiller, yani anlayacağınız teşkilatının tüm kademesindeki herkesin neredeyse görüntüsü vardı. Muhalefet il başkanlarının bile görüntüsü mevcuttu.
Bunu izlerken gözlerim Ataş’ın üzerindeydi. Pür dikkat, kimseyle sohbet bile etmeden o videoyu izledi. Sonunda ise yüzündeki mutlulukla büyük bir heyecan içerisinde alkışladığına şahit oldum.
Kürsüye çıktığında organizeden dolayı teşekkür etti, güzel de bir konuşma yaptı. Ziyaretlerinin ardından son konuşmayı Arsan Center’de yeni ve eski teşkilat mensupları onuruna verilen yemekte yaptı.
Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezindeki toplantıda eski ve yeni kavramı olmadan herkes oradaydı, aynı tablo yemekte de vardı. Ataş bir kez daha çıktı sahneye Özdemir ve ekibini kutladı.
Her zaman Özdemir’in patronu Kahramanmaraş’a gelmiyor. Uzun zamandır ilk defa gelen Ataş çalışmalarla ilgili brifing aldı, Kahramanmaraş’taki birlik ve beraberliği görünce mutluluğu yüzüne ve diline yansıdı.
Kısacası Özdemir ve ekibi patronlarından tam not aldı.
Bunun yanında bir şey daha; bu mütevaziliği, bu çalışkanlığı, bu kadirşinaslığı, bu birlik ve beraberlik duygusunu devam ettirdiği sürece kazanan Ak Parti olacaktır.