Bir yerleşim yeri, belediye başkanından ne ister?

Makalemin devamını okurken, bu sorunun cevabını (Proje ismi de ortaya koyarak) lütfen kendinize sorun…

2014 yılına kadar Sadece sıfatı olup, birkaç kâğıt parçasından başka varlığa sahip olmayan bir Dulkadiroğlu belediyesinde bugünün, başkanından odacısına kadar, yüreği ilçesi, ili ve ülkesi için atan dev bir kardeşlik ordusu oluşturulmuş durumda.

İnsan küçük bir işyeri açarken bile ne kadar zorlandığını yaşayanlar bilir. Bırakın iş kurup rayına oturtmayı, ilk işe başladığınızda bile işe alışmanız haftalar belki de aylar sürebilir.

İnsan iş kurduğu ilk günden itibaren hızlı ticaret yapıp zenginleşmek ister. Aslında Belediyecilikte de bu düşünce geçerlidir. İlk göreve gelen Belediye Başkanı hemen bölgesinin çehresini değiştirmek, halkın yaşam refahını bir sihirli değnek misali artırmak ister.

Peki, eldeki imkânlar buna ne kadar izin verir?

Her yatırımda en büyük sorun kaynaktır. Gelen küçük kaynakların yerli yerince kullanılarak az parayla büyük işler yapmak, büyük fotoğrafa bakıldığı zaman ortaya çıkacaktır.

Gelelim Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın şansına…

Başkan Okay’ı tanıyanlar bilir, Kahramanmaraş’ın en mütevazı belediye başkanı… Bunda herkes benim gibi hemfikirdir.

Kapısı sonuna kadar açık, randevu gerekmeden girilen, telefonu gece gündüz cevaplayan, numarasını değiştirmeyen üç-beş başkandan biridir.

2014 yılına kadar Dulkadiroğlu İlçesinin özellikle kırsal bölgeleri en az yatırım alan bölgelerindendi. ‘merkeze bağlı köy’ demeye bile bin şahit gösterilecek bu yerleşim yerlerini şimdi bir görün.

Büyükşehir içme suyu ve altyapılarını tamamladı, yolları, köy içi düzenlemeleri ve sosyal tesisleri Dulkadiroğlu belediyesi tarafından yapıldı.

Genellikle köyde yaşayan insanlar yaşam refahını düşünmezler, her şeye razı bir yaşam felsefesi güderler. Bu düşünce Başkan Okay’ın projeleri ile değişti. Özellikle kırsal şenlendi. Büyükşehir ile statüleri mahalle olan bu yerleşim alanları gerçek anlamda isminin hakkını almaya başladı.

Şehir içerisindeki sokak sağlamlaştırmalarını, turizme hitap eden restorasyonu biten ve devam eden konakları, Mutfak Müzesini, Ahır dağı eteklerine yapılan bungalov evleri, parkları, kar festivallerini, hayatında ilk defa havuz gören kenar mahalle çocuklarına verilen hizmetleri, gençlik merkezlerini dahasını yazmayacağım. Turizme yaptıkları yatırım kendini göstermeye başladı. Hem yöresel yemekleri unutturmayan ve öğreten mutfak müzesi her hafta yüzlerce il dışından gelen misafirleri ağırladığını da hatırlatmak istiyorum.

22 yıldır bu meslekte yoğrulan bir insan olarak Başkan Necati Okay’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkanlarından istediği kriterlere uyduğunu söylemek her Dulkadiroğlulu vatandaşı mutlu ettiğine inanıyorum.

Her ilin bir koordinatör milletvekili vardır, o koordinatör milletvekili, Yerel Yönetimler Başkanıyla istişare içerisinde çalışır. Bu istişare sonucunda Başkan Okay’ın karnesinin hemşerilerinin de desteğiyle genel merkezde çok iyi olduğunu biliyorum.

Dulkadiroğlular başkanına sahip çıkıyor, çünkü her aradıklarında, her kapısını çaldıklarında güler yüzle işlerini halledip, o kapıdan mutlu bir şekilde dönebiliyor.

Milletin emanetine sonuna kadar sahip çıkan, kıt imkanlarla ilçesine hizmetin en büyüğünü yapmaya çalışan Başkan Okay’ı hemşerileri de çok seviyor.

Yıllardır çizgisinden ödün vermeden siyasetini yapan Başkan Okay, bu memlekette koltuğun insanı ne kadar mütevazı yaptığını da gösteren bir isim.

Başkan Okay’ın çok büyük ihtimalle, siyasi ayak oyunlarına gelmemesi durumunda devam edecek  7 veya 8 Belediye başkanından biri olacağına inanıyorum…

Makalemin başında yazdığım sorunun cevabını lütfen verin. Başkan Okay’dan hangi projeyi istersiniz?