Turgut Özal’ın yetiştirdiği devlet adamlarından, İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Burhan Özfatura, Bank Asya’nın TMSF’ye devrine ilişkin, “Bu karar, tam anlamıyla bir yüz karası.” dedi. BDDK’nın, Bank Asya’yı TMSF’ye devretme kararının siyasi bile olmadığını, tamamen keyfi olduğunu söyleyen Özfatura, “Hep ifade ediyorum, Türkiye’de ifade, inanç ve teşebbüs hürriyeti kalmadı. Buna bağlı olarak can, mal ve ırz güvenliği de kalmadı. En küçük muhalif bir sesi bile susturmak için her türlü hukuksuzluk yapılıyor. Hukuk düzeni ve demokrasi açısından bu tam anlamıyla yüz karası bir olay.” dedi.

Bank Asya’ya yönelik zulmün aylardan beri devam ettiğini ifade eden Dr. Özfatura, “Zaten aylardan beri de bu zulüm, bu el koyma devam ediyordu. Maalesef hukuka göre davranması gereken, güya adı özerk olan kurullar şimdi tam anlamıyla Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla hareket ediyorlar. Yaranmak için her türlü kanunsuzluğu da yapıyorlar ama inşallah halkımız bu olaylardan ibret alır ve 7 Haziran’da demokrasiyi, hukuk düzenini tekrar getirir. Bu karar siyasi bile değil, tamamen keyfi bir karar. Bu kararla ilgili bir tek şey var, o da hukuki ve ahlâki olmadığı kesin.” dedi.

'ALİ BABACAN KOLTUĞU KAYBETMEME GAYRETİNDE'

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın, Bank Asya’nın TMSF’ye devredilmesinin siyasi olmadığı yönündeki sözlerine de tepki gösteren Özfatura, “Ali Babacan çelişkiler içinde. Vicdanıyla bir mücadele içinde ama bir taraftan da koltuğu kaybetmeme gayretinde. Biliyorsunuz ona söz verildi, dışarıdan bakan olacak diye. Başbakan öyle bir beyanatta bulunmuştu. Biz de onlar kadar mevzuatı biliyoruz, bu benim mesleğim. Ali Babacan daha çocukken biz Maliye Bakanlığı'nda görev yapıyorduk. Ben 50 yıldır bu mesleğin içindeyim. Onun için yani öyle hiç bu ayıbı örtecek bir perde yok. Ali Babacan, vicdanıyla koltuğu arasında gidip geliyor.” dedi.