Naci Görür Açıkladı: Yer Altından Gelen Sesler Depremin Habercisi Olabilir! Naci Görür Açıkladı: Yer Altından Gelen Sesler Depremin Habercisi Olabilir!

Detaylara göre, öldürülen kadınların %59'u mevcut veya eski eşleri tarafından hayatını kaybetti. En yaygın cinayet mekanı ise %56 ile kadınların kendi evleri olarak tespit edildi. Ayrıca, öldürülen kadınların yine %56'sı ateşli silahlarla yaşamını yitirdi.

Bu üzücü verilerin açıklanmasının ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız platformu yetkilileri, kadına yönelik şiddetin durdurulması için acil önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. Kadın cinayetlerinin ve şüpheli kadın ölümlerinin gerçekliğini açıklamanın yanı sıra, somut çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi devletin önemli bir sorumluluğu olarak öne çıkıyor.

Raporda, öldürülen kadınların %59'unun kendi hayatlarına dair kararlar almaları sebebiyle öldürüldüğü belirtiliyor. Ancak, 18 kadının ölüm nedeninin tespit edilememesi, kadın cinayetlerinin ve şiddetinin ne kadar görünmez kılındığını ortaya koyuyor.

NİSAN AYINDA CİNAYETE KURBAN GİDEN KADINLAR

Sevda Meşe, Tuğçe A., Selma Çiftçi, Gülseren Yıldırım, Yıldız Yılmaz, Besra Kırmızı, Semanur Çakır, Petek Aksak, Buse Ateş Suna, Esma İşik, Yonca Kazan Coşkun, Nursel Yılmaz, Türkan Abay, Kübra Kanat, Asya Can, Emine Boynueğri, Sahure Dudu Bahçeci, Meltem Zengin, Rozerin Yıldız, Emine Derviş, Sultan Akgül, F. C., İlknur Çetin, Selin Yalın, N. A., Buse Demirkıran, A. K., Gülcan Güneş, Nazlı Tepedir, Hivda Temel, Esra Yıldız, Gözde Yılmaz.

Ayrıca, şüpheli biçimde öldürülen kadınlar:

Pembe Aykut, Selda D., Gaye Kayan, M. B., Ayşe Tek, Suna S., Ş. B., Birgül Kılıç, Betül Kurt, Fatma D., Aysel Arslan, S. D., Leyla Akyol.