Çağ Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesine, öğrenci arkadaşları da tepki gösterdi. Öğrenciler, cinayeti gerçekleştiren sürücünün bağlı olduğu firmaya ait minibüslere binmeme kararı aldı. Cinayete tepki gösteren bayan öğrenciler, "Gerçekten çok acı bir olay, Allah ailesine sabır versin." dedi.

Çağ Üniversitesi Öğrenci Konseyi Özgecan Aslan’ın öldürülmesinin ardından giriş kapısına, 'Kadına şiddete hayır, acın kalbimizde' yazılı bir pankart astı. Öğrenci arkadaşları da Özgecan’ın ölümünün ardından cinayeti gerçekleştiren firmaya ait minibüslere binmedi.

Öğrencilerden bazıları arkadaşlarının ölümünün ardından şunları söyledi:
Ezgi Şentürk: "Bizim canımıza kıydılar, bu olaydan dolayı gerçekten çok üzgünüz. Kendimizi ailesinin yerine koyduk. Gerçekten çok acı bir şey. Ve ciddi anlamda çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz biz. Sabah servislerimiz var evet. Sabah bir servisimiz var ondan sonra gidebileceğimiz bir servisimiz yok. Biz mecbur kalıp minibüslere biniyorduk. Bundan sonra binmeme kararı aldık. Ve okuldan tek ricamız öğleden sonra servisleri yapsınlar."

Hasan Erdem Uludağ: "Bence bu ölümü hiçbir insan hak etmiyor. Yapılması gereken şeyler belli. Okulun belli kararlar alması gerekiyor. Devlet de buna dahil. Ailesine başsağlığı diliyorum. Babasının ellerinden öpüyorum. Yaptığı açıklamayı okuyunca daha iyi bir toplum olabiliriz bence. Daha fazlasını hak ediyoruz. Tren istasyonu buradan uzak. Gelinmesi için de bayağı bir yürünmesi gerekiyor."

Neslihan Kılınç: "Hepimizi çok etkiledi. Bizim de başımıza gelme ihtimali çok yüksek bir olaydı. Neticede kader onu seçti. Burada hepimiz otobüsleri kullanmak zorundayız zaten. Fakat burada okula da çok büyük bir görev düşüyor. Karşı tarafta tren istasyonu durağı var, orası 5 senedir etkin hale getirilmedi. Benim okulum bitmek üzere ama bu acı bir kez daha yaşanmaması lazım. O yüzden ne yapıp edip Devlet Demiryollarına bir dilekçe verilip durağın etkin hale getirilmesi lazım ki insanların okula gidip gelişi kolaylaşsın. Bu olayın bizim başımıza gelmeme garantisi yoktur. Dilerim bundan sonra böyle bir olay meydana gelmez. Çok zor, Allah onun ailesine de yardım etsin. Hiç kimse kızının bu şekilde sınanmasını istemezdi."