Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Rusya’nın askeri destek teklifini reddetmediğini ancak Rusya’nın Suriye’de kendilerini ait üslerini hedef almaktan vazgeçmesi gerektiğini açıkladı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye konuşan ÖSO sözcüsü Binbaşı İssam el Reis, Rusya’nın Suriye’deki muhalif gruplara havadan askeri destek sağlayacağına dair teklifi reddetmediğini söyledi. El Reis, “Biz Rusya’nın teklifini geri çevirmedik. Biz sadece Rusya teklifinde ciddiyse, bize ait üsleri ve sivillerin yaşadığı bölgeleri hedef almaktan vazgeçmesi gerektiğini belirttik.” şeklinde konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov da Cumartesi günü bir Rus kanalına, Suriye’deki iç savaş ve kendi pozisyonları hakkında konuşmuştu. Lavrov, “Aralarında ÖSO'nun da olduğu yurtsever muhalefeti de havadan desteklemeye hazırız.” demişti. Bu arada, ABD’den ÖSO bileşenlerinin konumlarını da kendilerine bildirmesini istemişti.

Lavrov’un bu açıklaması, Rusya’nın 30 Eylül’den beri Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’e yönelik desteğinin değiştiğine işaret ettiği yönünde değerlendirilmişti. Ancak Rus savaş uçakları tarafından bombalandıklarını iddia eden ÖSO komutanları ise Lavrov’nun açıklamasına tepki göstermişti.