Sporun bir kentin tanıtımında önemli yer tuttuğunu, ekonomiye canlılık kazandırdığını ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden tarafından, PTT 1. Lig'de mücadele verecek olan Kahramanmaraşspor'un iç sahadaki maçlarına ev sahipliği yapacak 12 Şubat Stadyumu'nun PTT 1. Lig standartlarına uygun hale getirilmesi için geceli ve gündüzlü çalışıldığı, stadın baştan aşağı yenileneceğini kaydetti.

“YENİ BİR STAD İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

12 Şubat Stadyumunun güçlendirilmesi, elden geçirilmesi ve Kahramanmaraş'a yakışır bir stadyum haline gelmesi için yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Pakdil, “İnşallah yapılacak çalışmalarla Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumu yenilenecek ve bu sene PTT 1. Lige çıkan Kahramanmaraşspor, 1.lige yakışır bir statta maçlarını oynayacak. Gece maçları oynanabilsin diye statta ışıklandırma çalışmaları da olacak.  Hummalı bir çalışma yapılmasına rağmen ilk 2 hafta oynanacak maçlara stat yetişemeyecek. Ama bu haftalardan sonra güzel bir stadımız olacak. Temennimiz en kısa zamanda halkımızın da isteği doğrultuda Büyük şehrimize yakışır bir Arena Stadyumu yapılmasıdır. Bu konuda da elimizden gelen gayretleri göstereceğiz” dedi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kahramanmaraş Gençlik ve Spor Müdürü Ali İhsan Kabakçı, stadyumun revize edilecek alanlar için hazırlanan projelerinin ardından ihale çalışmasının bittiğini söyledi. Stadı müteahhit firmaya teslim ettiklerini belirten Kabakçı, şunları kaydetti:

“STAD 60 GÜN İÇERİSİNDE HAZIR HALE GELECEK”

"Firma, altyapı, kapalı tribün, çim saha, ışıklandırma ve soyunma odalarının yapımı için çalışmalara başladı.  60 günde çalışmalar tamamlanacak. Bu çalışmalar sonuçlandığında Kahramanmaraşspor, PTT 1. Lig'deki gece maçlarını burada oynayacak. Stattaki çalışmaların ligin başlangıcının bir ve ikinci haftasına yetişmeyecek. Süreci hızlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bizden kaynaklanan bir sıkıntı yok. İlk maç Kahramanmaraş Belediyesinin stadında oynanacak.  12 Şubat Stadı'na 1972 yılında başlanılmış ve 1982 yılında bitirilmiş. 31 yıllık bir stat. 1988 yılında çim saha olmuş ve 20 yılını çimde oynanmış. 2009 yılında yeniden çimleme çalışmaları yapıldı. Stadın drenajları da elden geçirilecek. İnşallah tamamlandığında güzel bir stadımız olacak. Diğer yandan Çağlayancerit ilçemize de güzel bir tesis kazandırdık.  Gençlik Merkezi çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerliyor.”