Hak ve Eşitlik Partisi(HEPAR) eski genel başkanı Osman Pamukoğlu, 1 Kasım seçimlerinde CHP'den milletvekili adayı olacağı söylentilerine 'Bana gelmiş bir teklif yok, teklif gelmediği için de bir şey söylemem denizdeki balığa iskeleye gelmeden fiyat biçmek gibi olur." dedi.

Emekli general Osman Pamukoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Manavgat Şubesi'nin bir otelin toplantı salonunda düzenlediği 'Türkiye ve Terör' konulu konferansı için geldiği ilçede Çetin Kitapevi'nde kitaplarını imzaladı. Kitaplarını imzalarken basın mensuplarının sorularını cevaplayan Pamukoğlu, son günlerde 1 Kasım seçimlerinde CHP'den aday olacak söylentilerine açıklık getirdi.

Adaylık ile ilgili CHP'den kendisine bugüne kadar gelmiş bir teklif ve görüşmenin olmadığını söyleyen Pamukoğlu, "Bu söylenti dolaşmaya başlayınca insanlarda heyecan oluşturdu. Böyle bir durum olursa partinin oylarının artması noktasında doping olur. CHP'nin oylarını artırır. Dediğim gibi bana yapılmış bir teklif yok. Önümüzde 9, 10 gün var hep birlikte göreceğiz." diye konuştu.

Türkiye'nin geleceği için partilerin koltuk, makam, siyasi ikbal ve parti rantından vazgeçmeleri gerektiğinin altını çizen Pamukoğlu, iktidara gelme beklentisinde olan partilerin 'Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur' anlayışından bir an önce vazgeçerek ülkenin geleceği için güçlü birlikteliklerin önünün açılmasının yolunun açılmasına imkan hazırlanması gerektiğini kaydetti.

Bunlar yapılmazsa iktidara gelme beklentisi içinde olan anamuhalet 1 Kasım seçimlerinin tablosunun 7 Haziran'dan farklı olmayacağını dile getiren Pamukoğlu, bu birliktelikler olursa CHP'nin 1 Kasım'da daha güçlü çıkabileceğini ifade etti.

Bir basın mensubunun CHP aday göstermezse 7 Haziran'da olduğu gibi yeniden bağımsız aday olacak mısınız sorusuna 'Seçim sponsoru sen olursan niye olmasın. Bağımsız aday olmak öyle oradan görüldüğü gibi kolay bir şey değil." ifadesinde bulundu.

Emekli general Pamukoğlu, son günlerde artan terör olayları sonrası bazı kişilerin 'terör uzmanı' denilerek televizyon televizyon dolaştırılmasını anlamakta zorlandığını ifade etti.