Türk kökenli 5 askerin de görev yaptığı Alman Patriot Birliği'nde Türk-Alman dostlukları kuruluyor.

Türkiye'nin NATO'dan talebi üzerine Kahramanmaraş'taki Ahir Dağı eteklerine konuşlandırılan patriot hava savunma sistemi bir yıldır aktif çalışıyor. Türk hava savunma kabiliyetini desteklemek amacıyla Almanya'dan gelen askerler, Suriye'den gelecek olası tehditleri 24 saat izliyor. Patriot birliğinde Türk kökenli 5 asker de görev yapıyor.

Birlikte rehberlik görevini üstlenen Türk asıllı Alman askerler, farklı aktivitelerle Türk askerleriyle arasındaki diyaloğu pekiştiriyor.

Almanya'da doğup büyüyen ve eğitimlerini bu ülkede tamamlayan Türk kökenli askerler, her yıl tatil için geldikleri Türkiye'de bu kez görev için bulunuyor.

- "Önemli olan dostluk"

Güvenlik nedeniyle soyadını açıklamayan Alman askerlerden astsubay Furkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, birlikte, Türk-Alman askerleri arasında rehberlik hizmeti yaptığını söyledi.

Türkiye'de farklı bir duygu yaşadığını anlatan Furkan, "Alman askeri olarak vatani görevimizi yerine getiriyoruz. Bu görevimizi Almanya'ya borçlu olduğumuzu düşünüyorum. Türk ve Alman askerleri pazartesi günleri halı sahada futbol maçı yapıyoruz. Önceki dönemlerde Alman askerleri galibiyet yüzü görmemiş. Maçlar çekişmeli ve zevkli geçiyor. Tabi önemli olanın dostluk olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Astsubay Serkan ise aslen Diyarbakırlı olduğunu, yaklaşık 1,5 aydır da Kahramanmaraş'taki birliğinde görev yaptığını ifade etti.

Kışlada güzel vakit geçirdiklerini dile getiren Serkan, Alman ve Türk ordusuna yardımcı olmaya çalıştıklarını anımsattı.

Türkiye'de olduğu için mutlu olduğunu belirten Serken, "İnsan kendini burada daha farklı hissediyor. Türk askerleriyle güzel zaman geçiriyoruz. Dostluk ve kardeşlik ortamında bize verilen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Kendini, "Kahraman Çorumluyum" diye tanıtan astsubay Fatih ise Kahramanmaraş'a isteyerek geldiğini vurguladı.

Türkiye'de olduğu için mutlu olduğunu dile getiren Fatih, "Türk-Alman askerleri çok rahatlar. Ülkemde kendimi huzurlu hissediyorum. Burada herkese yardım etmeye çalışıyoruz. Türk askerleriyle birlikte çalışıyoruz ve görevimiz rahat bir şekilde yerine getiriyoruz" ifadelerini kullandı.