Ankara’da iki pazarcı grup arasında çıkan tartışma büyüyünce çıkan kavgada 15 pazarcı yaralandı.

Çankaya ilçesi İncesu semtinde kurulan semt pazarında sabah saatlerinde pazarcılar arasında kavga çıktı. Birkaç kişi arasında başlayan sözlü tartışmanın büyümesi sonucu yaklaşık 30 kişinin karıştığı tartışma, kavgaya dönüştü. Kavgada pazarcıların birbirlerine sopalarla ve kesici aletlerle saldırdığı iddia edildi.

Kavganın sonra ermemesi sonucu olay yerine çok sayıda polis ve 112 ekipleri sevk edildi. Kavgayı ayırmakta zorluk çeken polis, pazarcılara biber gazı ile müdahale etti. Kavga güçlükle yatıştırıldı. Kavgaya karışan pazarcıların birçoğu başına aldığı darbeler nedeniyle kanlar içerisinde kaldı. Bazı pazarcılar 112 acil ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Bazıları ise olay yerinde yapılan tedavilerinin ardında tezgâhlarının başına geçerek satışlarına devam etti.

Olayın yatışmasının ardından polis, pazar içerisinde kavgacı pazarcıları aramaya başladı. Kavgaya karıştığı tespit edilen pazarcılar gözaltına alınarak karakola götürüldü. Kavsa sonrası birçok pazarcının tezgâhı dağıldı. Çeşitli ürünler çevreye yayıldı. Kavganın ise geçiş güzergahına konulan bir kasadan çıktığı belirtildi.