Muğla Seydikemer Belediyesi ve Müftülüğü iş birliğiyle Fethiye-Kaş karayolu üzerinde; Kutlu Doğum Haftası kapsamında gül dikim etkinliği yapıldı. Etkinlik kapsamında Peygamberimiz'in doğum yılına denk gelen 571 gül dikildi.

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğumunu kutlamak için gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Muğla’nın Seydikemer ilçesinde fidan dikim etkinliği ile kutlanmaya başladı. İlçe Müftülüğü ile Seydikemer Belediyesi tarafından ortak gerçekleştirilen etkinlikte 571 adet gül fidanı dikildi. Dikim törenine Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Müftüsü Ali Can ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Seydikemer Müftüsü Ali Can, gülün İslam geleneklerinde Peygamberimiz'i anlattığı için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini açıkladı. Can, 571 tane gül fidanı dikerek dünyayı yaşanılan yerden başlamak üzere gülistana çevirmek istediklerini kaydetti. Can; “632 yılı Peygamber Efendimiz'in vefat yılı olması nedeniyle 632 veda hutbesini her yere dağıtacağız. Bu haftayı Peygamber Efendimiz'i hatırımızda canlı tutmak istiyoruz. 7’den 70’e herkesin buna destek vermesi bizleri çok mutlu etti.” dedi.

Orman Müdürlüğü'nden ücretsiz gül fidanlarını aldıklarını söyleyen Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken de Hz. Muhammed’in öğütlerinin takip edilerek dünya üzerinde barış ve kardeşliğin sağlanabileceğine dikkat çekti.