Türk Polis teşkilatımızın 170. yıl dönümü münasebeti ve polis 4-10 Nisan Polis Haftası ekinlikleri kapsamında, Artvin İl Emniyet Müdürlüğü ve Artvin Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortaklaşa Polis-Halk Sağlığı yürüyüşü düzenledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından uzun süredir devam eden Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı faaliyetleri kapsamında yürütülen etkinliklerde, toplumumun düzenli fiziksel aktivite yapmaya teşvik edilmesi için Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Yürüyüşleri teması ile devam ediyordu. Bu kapsamda Polis Haftası olması münasebetiyle Polis-Halk Yürüyüşü adı altında gerçekleşti. Emniyet teşkilatının 170. kuruluş yılı kapsamında düzenlenen yürüyüşe Artvin İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç, emniyet müdürlüğü çalışanları ve sağlık müdürlüğü çalışanları katıldı.

Yağmur nedeni ile katılımın az olduğu yürüyüş hastane kavşağından başladı. Hatila vadisinde bitirilmesi planlan yürüyüş yine yağmur etkisini arttırınca tamamlanamadı.

Artvin Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş yaptığı konuşmada sağlık yürüyüşünün her cumartesi devam ettiğini belirtti. Akbaş "Nisan yağmurun şifa olmasını,bereket olmasını diliyoruz. Hepinize sağlıklı mutlu günler diliyoruz. Katılanlara çok teşekkür ediyoruz" dedi. Akbaş, Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Artvin'de çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini bildirdi.