HDP Şanlıurfa milletvekili adayı Osman Baydemir, "Provokasyonlara umudunu bağlamış olanlar; nasıl ki Ağrı'da çelikten bir iradeyle umutlarını boşa çıkardıysak; Adana'da, Mersin'de boşa çıkardıysak bundan sonra da amaçlarına ulaşamayacaklar." dedi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe teşkilatı tarafından miting düzenlendi. Cumhuriyet meydanında miting öncesi yoğun güvenlik önlemleri alındı. Vatandaşlar arama noktalarından geçerek miting alanına giriş yaptı. Mitinge BDP eş başkanı Emine Ayna, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, HDP Şanlıurfa milletvekili adaylarından Osman Baydemir, Siverek HDP ilçe teşkilatı başkanı ve yöneticileri katıldı. Miting alanına akın eden binlerce kişi sahneye çıkan sanatçıların okuduğu şarkılara eşlik etti. Miting alanında bir vatandaş Türk ve Kürdistan bayraklarını birlikte açtı.

Osman Baydemir yaptığı konuşmada, "Mezopotamya'da, Kürdistan'da jandarma karakollarıyla baskı ve zulüm yapılmaktadır. Gelişebilecek provokasyonlara umudunu bağlamış olanlara; nasıl ki Ağrı'da çelikten bir iradeyle provokasyonları boşa çıkardıysak; Adana'da, Mersin'de provokasyonları boşa çıkardıysak bundan sonra da amaçlarına ulaşamayacaklar. Çelikten bir metanetle olası bütün provokasyonları boşa çıkaracağız. Ama aynı kararlılıkla sandık demokrasinin namusudur, sandık demokrasinin haysiyetidir. Sandık ve halkımızın iradesi 70 yıllık bedellerimizin sembollüdür. Korumak da her birimizin boyunun borcudur." diye konuştu.