CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, MHP Milletvekili Oktay Vural’ın, partilerin seçim beyannamelerini değerlendirdiği İzmir’deki toplantıda, "CHP nöbetçi HDP gibi." sözünü, MHP’nin birkaç aydır takındığı tavırdan dolayı komik bulduğunu söyledi. Vural’ı İzmir adayı olarak şov yapmakla suçlayan Çam, “Terör araştırılsın dediğimizde, 'hayır' demekle eyleminizi ortaya koydunuz. Kimin nöbetçi olduğu, eksik oyları tamamladığı gayet ortada. Her şeye ‘hayır’ çeken parti olarak gerçek niyetiniz ne, siz önce onu açıklayın.” dedi.

Milletvekili Çam, Meclis’i 29 Temmuz 2015'te olağanüstü toplayarak, artan terör olaylarının araştırılması için komisyon kurulmasını isteyen CHP’nin teklifini Oktay Vural’ın, grubunda çekimser kalanların da el kaldırması için işaret yaparak AK Parti’nin ‘hayır’a yetmeyen oyunu tamamlattığını söyledi. “MHP'nin ‘hayır’ oyu kullandığı tasarı, PKK terörünün araştırılmasının durdurulmasına yönelikti.” diyen Çam, eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Elini kaldırarak, işaretler vererek 'terör araştırılmasın' diyen Vural, bugün gelmiş İzmir’e, birtakım ‘nöbet’ laflarıyla her zamanki gibi şov yapıyor. İzmir’deysen İzmir’i konuş; ha onu yapamıyorsan, partinin adına gerçekleri konuş. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden ve öğretilerinden asla vazgeçmeyecek tek parti vardır, o da CHP’dir. Milli birliğimiz yok mu oldu da, 'Beyannamede yok.' diyorsun? Biz milli birliği ağzımızda sakız değil, kalbimizin en derinlerinde hissederiz. Atamız'ın devrimleri ve ilkelerinden taviz vermeden, Türkiye coğrafyasındaki tüm yurttaşlarımıza eşit davranmak bizim için yeni değil. Sizin oy arttırmak için girdiğiniz türlü işlere biz girmeyiz. Bizim özümüz de sözümüz de hep nettir.”

‘HACI BİRLİK OLAYINDAKİ İHLAL KABUL EDİLEMEZ’

Şırnak'ta öldürülen PKK'lı terörist Hacı Birlik'in cesedinin polisler tarafından panzere bağlanarak sürüklenmesini de değerlendiren CHP Milletvekili Çam, "Bir insanı, suçu ne olursa olsun bu vahşetin ortasında bırakmak ve bunun yayımlanmasına göz yummak, insanlığa yakışmayan bir durumdur. Bu AKP’nin savunduğu gibi bir ihlalse buna partilerüstü bir gözle bakıp hepimiz karşı çıkalım. Bu sıradan bir olay değil. O fotoğraflar o kadar önemli bir güvenlik alanında çekilebiliyor ve servis edilebiliyorsa bunun altında başka bir şey aramak lazım. AKP hükümetinin bu vahşete milleti tatmin etmeyen söylemlerle değil, gereken tüm çabayı göstererek, soruşturmanın kapsamını genişleterek hakim olması gerekir. Yoksa bu sadece o bölgede yaşayanlarda değil, hepimizde bir travma olarak kalır.” ifadelerini kullandı.