Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Çanakkale’nin Türk ve İslam’a yapılan son Haçlı seferinin adı olduğunu belirtti. Milletvekili seçimleri yaklaştıkça Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çanakkale şehitleri üzerinden bir istismar alanı açmaya ve milliyetçi kesime mesaj verme gayretine girdiği tespitinde bulunan Büyükataman, "Şanlı mazimiz, tıpkı Erdoğan gibi, Türk milliyetçiliğini ve Türklüğü ayaklar altına almaya heveslenenlerin ne hallere, hangi zavallı durumlara düştüğünün kanıtlarıyla doludur. Bugün Türk milliyetçiliğini ayaklarının altına aldığını söyleyerek Türklüğe namlu çevirenlerin ağa babaları Çanakkale’de millet kudreti tarafından silip süpürülmüştü." dedi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman gündeme ilişkin yaptığı yazılı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İspanya’da düzenlenen ‘Medeniyetler İttifakı toplantısında’ bir konuşma yaptığına işaret ederek, "Erdoğan yaptığı konuşmada şöyle söylemişti: ‘Haçlı seferlerine biraz yakından baktığımızda, biraz derinden incelediğimizde, bu seferlerin aslında Doğu-Batı kaynaşması, medeniyetler ittifakı amaçlı olduğu anlaşılmaktadır. Haçlı seferlerinin bir Müslüman-Hıristiyan çatışması olduğu tezi de ilerleyen yıllarda ciddi şekilde sorgulanacağına inanıyorum.’ Tayyip Erdoğan’a göre; Haçlı seferleri aslında İslam dünyasına medeniyet götürmek için Hıristiyanlar tarafından sevabına yapılmış seferlermiş." hatırlatmasında bulundu.

Çanakkale’nin Türk ve İslam’a yapılan son Haçlı seferinin adı olduğunu vurgulayan MHP'li Büyükataman, şöyle devam etti: "Seçimler yaklaşınca Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale Şehitleri üzerinden bir istismar alanı açmaya ve milliyetçi kesime mesaj verme gayretine girmiştir. Şanlı mazimiz, tıpkı Erdoğan gibi, Türk milliyetçiliğini ve Türklüğü ayaklar altına almaya heveslenenlerin ne hallere, hangi zavallı durumlara düştüğünün kanıtlarıyla doludur. Mezkur zatın medeniyet dediği haçlı seferleri de Türklüğü silmek için uğraşmış, ama İslam’ın kılıcı Türk milleti tarafından yerin dibine sokulmaktan kaçamamıştı. Bugün Türk milliyetçiliğini ayaklarının altına aldığını söyleyerek Türklüğe namlu çevirenlerin ağa babaları Çanakkale’de millet kudreti tarafından silip süpürülmüştü."

"Tayyip Erdoğan’ın şehitlikteki resmi şehitlerden çok Türkiye’nin ruhuna fatiha okuduğunu andırmaktadır." diyen Büyükataman, "Tayyip Erdoğan istediği kadar AKP’ye oy devşirmeye gayret etsin. Çin Sarayı’nı 40 ülküdaşıyla basan Kürşat bizimledir. Oğuz nesli, Türkmenlerin yürek atışı ve milletimin tüm evlatları bizimledir. Caber’de yatan Süleyman Şah bizimledir. Söğüt ruhu, Ertuğrul Gazi ocağı bizimledir. Akıncılar, alperenler bizimledir. Ve Haçlılara karşı hilalin namus ve şerefini kanıyla savunan yiğitler bizimledir." ifadelerini kullandı.