MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki terör saldırısını nefretle kınadı. Korkmaz, "Cumhurbaşkanı, '400 milletvekili verseydiniz bunlar yaşanmazdı.' sözleriyle siyasi sorumsuzluğa imza atmıştır." dedi.

Yaptığı açıklamada, AK Parti hükümeti tarafından üç yıldır sürdürülen çözüm sürecinin terör örgütü PKK'yı güçlendirdiğini ve silahlandırdığını söyleyen Korkmaz, "Bugün yaşananlar da AK Parti'nin eseridir. Artık tek bir vatan evladımızın şehit olmasını istemiyoruz. Akan kan durmalıdır. Türkiye'yi bu duruma getirenlerden de en kısa zamanda hesap sorulacaktır." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren MHP İl Başkanı Korkmaz, "Cumhurbaşkanı, siyasi sorumsuzluğa imza atmıştır. Kandan siyasi rant elde etmeye çalışmaktadır. Milletimiz, 1 Kasım'da önüne koyulacak sandıkta bunun da cevabını en sert şekilde verecektir." dedi. Korkmaz, PKK’nın üç yıldır devam eden süreçte bugünkü duruma getirildiğini belirterek, "Bugün siyasi hesaplar içinde olanların, bu ülkeye vereceği hiçbir şeyleri kalmamıştır. Ülke kan gölüne dönmüş, Doğu ve Güneydoğu savaş alanı haline gelmiştir. Seçim ve sandık güvenliğinin de bu şartlarda sağlanamayacağı görülmektedir." diye konuştu.