Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2018’de yapılacak seçimler sonrasında Kremlin’e yeni bir ismin oturabileceğini söyledi.

Uluslar arası Beceri Yarışması (WSI) yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Putin, 2019’de yapılacak yarışmalara Kremlin’e kim oturursa otursun destek vereceğinden emin olduğunu belirtti.

WSI Başkanı Simon Bartley’i kabul eden Putin, “Bu yarışma 2019’da düzenlenecek. Rusya’da devlet başkanlığı seçimleri 2018’de olacak. Rusya Devlet Başkanı olacak ismin bu etkinliğe katılmaktan memnun olacağından eminim.” dedi.

Putin’in açıklaması Bartley’in Rus liderin 2019’da yapılacak oyunlarda açılış ve kapanış törenlerinde bulunmasından memnuniyet duyacağını ifade etmesinin ardından geldi. Bartley’e göre Putin’in katılacak olması oyunların Kazan’da yapılması ile ilgili şansı artıracak.

Rusya Devlet Başkanı yıl sonunda düzenlediği basın toplantısında 2018 sonrası ile ilgili değerlendirmede bulunmak için erken olduğunu ifade etmişti. 2000-2008 arasında iki dönem devlet başkanlığı görevinde bulunan Putin, bir dönem aranın ardından Mayıs 2012’de Kremlin’e döndü. Putin’in 2018’de yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde ikinci kez aday olmasının önünde anayasal bir engel bulunmuyor.

Levada Araştırma Merkezi’nin yaptığı son ankete göre halkın yüzde 85’ini Putin’in çalışmalarını başarılı buluyor. Halkın sadece yüzde 14’ü Putin’in Kremlin’de oturmasından memnun değil. Levada’ya göre halkın yüzde 57’si Putin’in yeniden başkan seçilmesi için oy vermeye hazır.