Aydın Özel Değişim Ortaokulu Rehberlik Öğretmeni Beyan Evin, son yıllarda insanların hayata bakış açısının çok fazla değiştiğini belirterek özellikle velilerin hayattaki başarı ve mutluluğu sınavdaki başarı ile kıyaslamamalarını istedi.

Yapılan araştırmalara göre, kendisine yetecek kadar para kazanan ve çevresi ile daha iyi diyalog içerisinde olanların daha mutlu olduğunu belirten Beyan Evin, “Olaylara karşı bakış açımızı belirleyen şeyler, vazgeçilmez olarak mevcut durumlar olmuştur. Son yıllarda başarı ve mutluluk kıyaslamamız bile değişti. Başarıya atfettiğimiz değerleri öncelikle ele alıp başarının her zaman mutluluk getirip getirmediğini bakmalıyız. Unutulmamalıdır ki başarı mutluluk getirmez ama mutlu olmayı başarırsak başarırız” diyerek ebeveynlerin ve gençlerin hayata bakış açısını değiştirmesini istedi.

Herkesin doğal olarak sonlu dünyada kendisine bir değer biçip, bir yol çizdiğini ancak özellikle ebeynlerin evlatlarının daha iyi bir yaşam sürmesi adına bazı yanlışlar yapabildiğini kaydeden Aydın Özel Değişim Ortaokulu Rehberlik Öğretmeni Beyan Evin “Çoğu ailenin çocuğunu yaşama dair pek çok eksik bilgiyle hazırladığını düşünüyorum. Gençlerde sıklıkla karşılaştığımız durum şu: Kalitesi fark etmeksizin karşılaşılan her soruna ‘problem’ algısıyla yaklaşıp, baş etmek ve çözüm arayışı konusunda çaba sarf etmemek. İşte tam da burada çocuklarımız için birçok şeyi tekrar gözden geçirmeliyiz. Mesela sorumluluk? Kendi davranışlarının sonuçlarına katlanmayı öğretmeliyiz önce. Kirli sepetine atmadığı çamaşırları yıkamamaktan işe başlayabiliriz mesela. Ne yazık ki kendi davranışlarını gözden geçirmeyip suçu başkalarında arayanlar, kendilerini geliştiremezler. Hayatı yaşamak uzun bir mevzu, sınavlarsa küçük ayrıntılar; Aslolan çaba sarf etmeyi, başetmeyi, öğrenmeyi, yeniliklere açık olmayı göstermek, emek harcamanın, elde etmenin ne olduğunu anlatabilmek Çocuklarımızı bu değerlerle yetiştirmeye özen gösterelim, gerisi mutlaka gelecektir” diyerek çocukların öncelikle sorumluluk bilinci içerisinde yetiştirilmesini istedi.