Edirne Şahi Spor Kulübü, 2017 sezonu öncesi sporcuları ile düzenlediği moral yemeğiyle sezon açılışını gerçekleştirdi. Kulüp başkanı Şamil Doğu Delen, 2016 yılında dereceye giren güreşçilerini altınla ödüllendirdiklerini söyledi.
Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 2017 yılı sezonu çalışmalarını sürdüren Edirne Şahi Spor Kulübü, sporcu, antrenör ve yöneticileri ile birlikte tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi bölgesinde gerçekleştirdiği mangal partisiyle yeni sezon öncesi moral depoladı. Yağlı, aba, kuşak güreşi ve judo gibi branşlarda bu yıl mücadele edecek kulüp güreşçileri, çazgır ve davul zurna eşliğinde temsili müsabakalar yaptı.
2016 sezonunda güreş branşında çeşitli derece elde eden güreşçilerine altınla ödüllendiren kulüp başkanı Şamil Doğu Delen, güreş branşında 100 diğer branşlarla birlikte lisanslı yaklaşık 450 sporcularının olduğunu belirtti.
Edirne Şahi Spor Kulübü Şamil Doğu Delen, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve bakanlığımızdan Şahi Spor Kulübü olarak 2016 Eylül ayı itibariyle tescilimizi aldık. 2017 yılı dönemi itibariyle Türkiye’de ne kadar geleneksel güreş varsa Edirne’de de icra edilecek. Edirne’nin sadece yağlı güreşin merkezi değil, bütün güreşlerin merkezi olmasını istiyoruz. Türk geleneklerindeki bütün güreşler, aba güreşi, şalvar güreşi, kuşak güreşi, karakucak güreşi ve tabi ki yağlı güreş, bütün bu güreşlerde artık kulübümüz faaliyet gösterecek. Bu özelliği ile de kulübümüz Türkiye’nin sayılı kulüpleri arasına giriyor” dedi.