Mardin Kızıltepe Kaymakamlığı bünyesinde yetim çocuklara yönelik yürütülen Samimiyet Projesi kapsamında babası vefat eden çocuklar ve aileleri ile bir araya gelindi. MOVA Park Alışveriş Merkezinde düzenlenen kahvaltılı programda okulda başarılı olan, teşekkür ve takdir belgesi alan çocuklara tablet ve çeşitli hediyeler verildi.

50 aileyi kapsayan çalışmada bir araya gelen aileler, sohbet etme imkânı buldu. Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş aileleri tek tek ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Daha önce yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, 14 Şubat Sevgililer Günü gibi anlamlı bir günde bir araya gelmenin önemine değindi. Taşkesen; “En sevgili olan annedir. En çok sevilen, evlatları için yanan çırpınan annedir. Çocuklar bunu bilsinler, hiç unutmasınlar. Buradaki çocuklarımız, yavrularımız, en sevgililer sevgili Peygamberimiz ama ondan sonrada tabi annelerimiz geliyor. Ben inanıyorum ki çocuklarımız bu tablet kullanma konusunda olsun başka konularda olsun annelerini hiç üzmeyeceklerini ümit ediyorum.”

Projedeki amaçlarının sosyal devlet ilkesini uygulama alanını genişletmek olduğunu kaydeden Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, ailelerin yalnızlık hissini azaltmak amacında olduklarını kaydetti. Ermiş ayrıca, “Sosyo-kültürel etkinliklere katılım sağlamak, sosyo-ekonomik destek sağlamak ve çocuklarını eğitimine destek olmak.” amacıyla projeyi yürüttüklerini vurguladı.

AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Beki Şahkulubey de programa katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından çocuklara tablet hediye edilirken annelerine çiçek takdim edildi.

Lise 1. sınıf öğrencisi Rojda Karatay, okulda elde ettiği başarı belgesi nedeniyle kedisine tablet hediye edildiğini söyledi. Bundan dolayı mutluluğunu aktaran Karatay, tablet ile derslerine çalışacağını anlattı.

Samimiyet Projesi kapsamında babasının kaybetmiş 0-18 yaş çocuklar ve anneleri kapsayan koruyucu destek programı uygulanıyor. Bu kapsamda 151 aileye maddi ve manevi desteklerde bulunuluyor. Projede aile sayısı her geçen gün artıyor. Ailelere aylık ziyaret yapılıyor. Çocukların doğum günleri, Anneler Günü gibi sosyal etkinlikler düzenleniyor. İhtiyaç olan ailelere psikolojik destek veriliyor. Ailelere ayrıca eğitim desteği, maddi imkânı olmayanlara ise maddi destek sağlanıyor. Projeye birçok iş adamı katkıda bulunuyor.