Samsun’un Terme ilçesinde kurulmak istenen termik santralle ilgili Terme Çevre Platformu (TERÇEP) öncülüğünde düzenlenen dilekçe kampanyasında toplanan 25 bin dilekçe yetkililere teslim edildi.

26 Haziran tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda yapılacak olan ÇED toplantısına tepki göstermek için Samsun ve Terme'de toplanan dilekçelerin sayısı 25 bini buldu. Tarım, sağlık, hava ve çevre kirliği gibi dört kategoride yazılan dilekçeler içerisinde AKP’li Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’unda yer aldığı grup tarafından Samsun Çevre İl Müdürlüğü’ne verildi. 25 bin dilekçeyi işleme almalarının çok zor olacağını belirten Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri şimdiden kara kara düşünmeye başladı.

Dilekçelerin teslim edilmesinin ardından grupta yer alan CHP milletvekilleri Kemal Zeybek, Hayati Tekin ile Türk Enerji-Sen Başkanı, Ziraat Mühendisleri Odası yetkilileri, TERÇEP üyeleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ile makamında bir süre görüşerek dilekçelerin bir an önce işleme alınmasını istedi. Dilekçelerin teslim edilmesinin ardından aktivistlerden oluşan grup kiralanan 6 otobüs ile bu gece yola çıkarak Cuma günü santralle ilgili toplantının yapılacağı bakanlığının önüne giderek protestolarını orada devam ettirecek.