Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda satınalma birimlerinde görev yapan personellere ‘Mal Alımlarında Sözleşme Yönetimi’ konusunda hizmet içi eğitim semineri verildi.
Seminerin açılış konuşmasında kürsüye gelen Genel Sekreter İbrahim Ulaş, belediyelerde sağlanan gelirlerin en etkin şekilde kullanılmasının gerektiğine işaret ederek; “Bugün burada verilecek olan seminerde Mal Alımlarında Sözleşme Yönetimi konusunda bilgiler aktarılacak.
Satın alma birimlerinde görev yapan arkadaşlarımız, satınalma konusunda gelişmeleri daha yakından takip etmeleri adına bu eğitim seminerini veriyoruz. Gelirlerin toplanmasında ve dağıtımında ihtiyaç olandan daha az ihtiyacı olana doğru bir gider sıralama yapılması daha doğru olur. Bu şekilde hareket edilmesi durumunda harcamalarımız daha etkin, hizmetlerin ise daha yoğun bir aktarım sağlanmış olur.
Harcamalarda tasarruf küçük rakamlar veya büyük rakamlarla olmaz. Her kamunun sağlayacağı tasarruf bir arada değerlendirildiğinde büyük miktarlara isabet eder” diye konuştu.
Daha sonra Mal Alımlarında Sözleşme Yönetimi konusunda bilgi vermek üzere kürsüye gelen Sayıştay Başdenetçisi Oğuz Tekin bir seminer verdi.