2014 yılında Karaman'da başlayan Sebze Kurutma Projesi'nin bu yıl da devam ettirilmesi için İl Özel İdaresi'ne proje teklifi yapılmasına karar verildi.
Üretilen yöresel ürünlerin internet ortamı üzerinden satışını yaparak tüketiciyle buluşturan Ala Dükkan isimli sitenin sahibeleri Ahsen Toktay ve Fethiye Duru, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Öztiryaki’yi ziyaret ederek, sebze yetiştiriciliği ve sebze kurutma projesinin devamı durumunda üretilen ürünlerin satışı, pazarlanması ve gıda güvenliğine uygun şartlarda üretilmesi konusunda fikir birliğine vardı.
Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Coğrafi yapısı, iklim şartları ve arazi yapısının kısıtlı, meyilli ve küçük olan dağ köylerimizdeki çiftçilerimizin gelirlerinin arttırılması için örtü altında ve tarlada sebze yetiştiriciliği teşvik edilmiştir. Bu kapsamda "seralarda ve açık alanda üretilen ürünlerden daha yüksek gelir elde edilmesinin sağlanması için "Sebze Yetiştiriciliği ve Sebze Kurutma Projesi" uygulamaya konmuştur. Proje dâhilinde çiftçilerimize domates, patlıcan ve dolmalık biber fidesi ile marul ve hıyar tohumu, bitki besin maddeleri, zirai ilaç ile seralara sineklik tül, ısıtma perdesi, fide viyolu ve torf verilmiştir. Ayrıca kadın çiftçilerimizin ürettikleri sebzeleri kurutulması ahşap çardak kurutmalık, yerde ahşap telli kurutma sehpası ve raflı ahşap kurutma sehpası verilmiştir. 2014 yılında başlayan projemiz ile dağ köylerimizdeki çiftçilerimizin gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesine ve artırılmasına katkı yapılarak refah seviyesinin yükseltilmesine katkıda bulunulmuştur. Bayan çiftçilerimizin açık tarlada sebze yetiştiriciliği ile sebze kurutma konularında bilinçli üreticiler olmaları sağlanarak, daha kaliteli ve bol ürün yetiştirmelerini öğretmek, yetiştirilen ürünleri kurutarak daha iyi fiyattan satmalarını sağlayarak, gelir düzeylerini artırmak, Karaman ilinde çok kullanılmayan kurutma tekniğiyle üretilip hazırlanan ürünler için yeni bir pazar ve tüketim alışkanlığı oluşturmak projemizin hedefidir” dendi.