CHP İl Başkanı Bedri Serter, İzmir’de birkaç gündür Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik AK Parti kanadından yapılan saldırıların bir filmin tekrarı gibi olduğunu söyledi. Serter, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ı kastederek, “Klavuzlarını dikkatli seçsin. Klavuzu kötü olan, hem yolundan şaşırır hem başı beladan kurtulmaz.” dedi.

AK Parti’li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun, İzmir ziyareti sırasında Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini eleştirmesi ve ardından AK Parti İl Başkanı Delican’ın da bu eleştirileri sürdürmesi üzerine CHP İl Başkanı Serter’den her iki isme de eleştiri geldi.

'MESNETSİZ VE KOMİK'

Bedri Serter, mesnetsiz ve komik iftiralar atıldığını, bunların her seçim öncesi izlenen bir filmin tekrarı olduğunu söyleyerek, “Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden, yani devlete borcunu ödemeyen, dolayısıyla halka borçlu olan Kocaeli Belediyesi’nin başkanı kalkmış İzmir’e gelmiş, CHP’li belediyelerimizin hizmetlerini eleştiriyor. Adama sormazlar mı, senin İzmir'le ne alakan var? İzmir’de yapılan hangi hizmeti biliyorsun da boşa konuşuyorsun? İnsan İzmir’e gelmişken bir iki yerel gazete okur, birkaç haber sitesine girer bakar ama bunları yapmaz, çünkü buraya körü körüne eleştirmek göreviyle gönderilmiş. AKP, baktı ki İzmir’deki kadroları yenilgi üzerine yenilgi alıyor, böyle sağdan soldan desteklerle, iftiralarla sözüm ona CHP’yi ve İzmir halkını yıpratacaklar. O gitsin, kendi çöplüğünde ötsün. İzmir’de kalkıp konuşacağına, gitsin Kocaeli’nin sorunlarıyla uğraşsın. Kocaeli basınından, oradaki sorunları takip ediyoruz. Kocaeli'nin Belediye Başkanı önce o sorunlarını çözsün, sonra gelsin biz İzmir’de Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz ne hizmetler yapmış ona anlatırız.” dedi.

'AKP’Yİ İZMİR’DE YİNE SANDIĞA GÖMECEĞİZ'

AK Parti İl Başkanı Delican’a da göndermelerde bulunan Serter, “Biz AKP’yi İzmir’de defalarca sandığa gömdük, 7 Haziran’da yeniden gömeceğiz. İktidarlarının sonunun geldiğinin farkındalar ve onun için çırpınıp duruyorlar. AKP il başkanının, bu panik içinde sürekli olarak bize saldırmaya başlaması sırf bu yüzdendir. AKP’nin hevesi İzmir’de Başbakanlık ofisi açmak, bizimse hedefimiz İzmir’den başbakan çıkarmak. Benim, Aziz Başkanımız'ın ve ilçe belediye başkanlarımızın, İzmir’de yapılan hizmetlerin iyi olup olmadığıyla ilgili kriterimizin Sayın Delican veya Sayın Karaosmanoğlu olması elbette ki komik olurdu. Bizlerin kriteri İzmirli vatandaşların takdiri, düşünceleri ve oylarıdır. Bugüne kadar İzmir halkı tercihini bizden yana kullandıysa bu, bize çamur atmaya çalışanlara verilecek en büyük cevaptır. Sayın mevkidaşım Bülent Bey, klavuzlarını dikkatli seçsin. Klavuzu kötü olan, hem yolunu şaşırır hem başı beladan kurtulmaz. Kendilerine tavsiyem, artık dışarıdan transferlerle İzmir’e saldırmaktan vazgeçsinler.” diye konuştu.