BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, seçmenin 7 Haziran'da siyasi iktidarı hukuksuz uygulamalarına sandıkta 'yeter artık' dediğini net bir şekilde dile getirdiğini söyledi. Siyasi iktidarın, Meclis'teki çoğunluk gücüyle çıkardığı torba yasalarla ülkeyi Kuzey Koreleştirdiğini belirten Çayır, seçmenin, ülkenin kapalı toplum olmasına izin vermediğini kaydetti.

AK Parti'nin başta Suriye ve Mısır olmak üzere dış politikada yaptığı yanlışlıkların 'stratejik derinlik' denilerek Türkiye'yi dünyada yalnız ülke konumuna getirdiğini belirten Çayır, dün komşularımızla sıfır sorun diyenlerin bugün komşularıyla 'sırf' sorunlu hale getirdiğini ifade etti.

AK Parti iktidarının son 18 ay içinde uygulamaya koyduğu antidemokratik yasalarla ülkeyi Orta Doğu'daki Baas Tipi rejimlerine dönüştürdüğünün altını çizen Çayır, 2010 referandumunda 'üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçeceğiz' diyenlerin yasama ve yargıyı yürütmeye bağlayarak 'kendi hukuklarını' oluşturarak muhalif olan herkesi hukukta karşılığı olmayan paralel yapı yalanı safsatasıyla susturmaya çalıştıklarını vurguladı.

Çayır, "Seçmen 7 Haziran seçiminde her türlü devlet imkanını ve kamu kaynaklarını hoyratça ve keyfice kullanan AK Parti'ye sandıkta kırmızı kart göstermiştir. Hukuksuz uygulamalara devam ettiği sürece erimeye devam edecektir. Ülkede hukuksuz ve kanunsuz işlere imza adan başta yargı, polis amirleri ve bürokratlar eninde sonunda bağımsız yargı karşısında hesap verecektir. Bürokratların efendilerini memnun etmek için imza attıkları her hukuksuzluğun hesabını verecektir. 7 Haziran bunu net bir şekilde göstermiştir." diye konuştu.