Sultanbeyli’de teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törende dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Törene; şehidin ailesi, yakınları ve mesai arkadaşlarının yanı sıra; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski bakanlardan Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve protokol üyeleri katıldı.

POLİSLERİMİZ CANLARI PAHASINA MÜCADELESİNE DEVAM EDECEKTİR

Törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik bu tür hain saldırıların polis teşkilatının gözünü hiçbir zaman korkutmadığını ve korkutamayacağını söyledi. Altınok: "Polislerimiz bugün olduğu gibi yarın da canları pahasına mücadelesine devam edecektir. Bu hainler, semalarımızdan al bayrağın inebileceğini düşünebiliyorlarsa, ülkemizin bölünebileceğini Hayal dahi ediyorlarsa bilsinler ki ulaşmak istedikleri emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır." diye konuştu.

HAİNLERİN SONU HÜSRAN OLACAKTIR

Törende konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin ise şunları söyledi: "Bir süredir ülkemizde terör örgütlerinin hain saldırılarına şahit oluyoruz. Bu saldırılarda onlarca vatandaşımızı kaybettik ve bir o kadar da güvenlik mensubumuzu ve askerimizi şehit verdik. Ülkemizin varlığı, birliği ve dirliği üzerine hesap yapanların, maşa olarak kullandığı terör örgütlerinin fırsat bulduklarında güvenlik kuvvetlerimize özellikle de emniyet mensuplarımıza haince ve kalleşçe saldırıda bulundukları günleri yaşıyoruz. Terörün mantığı yoktur. Teröristin taşıdığı hiçbir değer yargısı yoktur. Bu hainlerin terör eylemleriyle devletimize ve milletimize dayatıp sonuç alabileceğini zannettiği hiçbir amacı ve hiçbir iddiası da yoktur. Hiçbir zaman hain emellerine ulaşamayacaklarını bir kere daha ifade etmek isterim. Mutlaka ama mutlaka hainlerin sonu hüsran olacaktır. Yeryüzünde hiçbir güç, hiçbir irade, hiçbir üst akıl, devletimizin bekasına, milletimizin istikrarlı yürüyüşüne engel olamayacak, milletimizin birlik ve beraberliğini, kardeşliğini bozamayacak, vatan dediğimiz ve canımızdan aziz bildiğimiz bu topraklarda barış ve huzur içinde yaşamamıza mani teşkil edemeyeceklerdir."

TABUTA DOKUNUP BABASIYLA VEDALAŞTI

Şehit Beyazıt Çeken'in babası emekli polis Mehmet Çeken, dişhekimi eşi Kübra, 8 yaşındaki kızı Leyla gözyaşına boğuldu. Tabut başına giden anne ve kız ayakta durmakta zorlandı. Leyla tabuta dokunup babasıyla vedalaştı. Leyla'nın tabutun başından ayrılırken son bakışı törene katılanların içini acıttı. Çeken'in 3 yaşındaki oğlu Cevdet ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından teselli edildi. Erdoğan, yanına gelen Cevdet'i başını okşayarak sevdi.

Konuşmaların ve Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ'ın ettiği duanın ardından şehit emniyet müdürünün cenazesi polis mangası tarafından cenaze aracına taşındı. Protokol üyeleri ve şehit ailesi cenazenin ardından yürüdü. Şehidin ailesi tören boyunca gözyaşı döktü. Bu arada törene katılan şehidin küçük oğlu ise yürek burktu.

Şehit polis müdürü Beyazıt Eken’in cenazesi, resmi törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Konya’ya gönderildi.