Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen hain saldırıda şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ali Çakar memleketi Adana’nın Saimbeyli ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Uçak ile Adana’ya oradan da askeri helikopter ile Saimbeyli ilçesine getirilen şehit cenazesi, cenaze arabası ile son kez baba ocağına götürüldü. Burada helallik alınan şehit askerin annesi Kadem ve babası Bayram Çakar oğullarının tabutuna sarıldı.

Terör örgütü PKK’ya seslenen şehidin ağabeyi Enver Çakar; “Bu vatan size mi kalacak zannediyorsunuz. Hepimiz askeriz çağırırlarsa ben giderim, çocuklarım gider ama size bırakmayız bu vatanı. Benim kardeşim şehit oldu cennete gitti. Sizin gibi leş olarak ölmedi” dedi.

Şehidin Amcası Mehmet Çakar ise Vali Yardımcısı Mustafa Aydın’a; “Sayın valim devletimizden rica ediyoruz. Ne olur dağdaki bu çakalları daha fazla beslemesinler artık yok etsinler. Biz devletimizin arkasındayız yeter ki devlet önümüzde dursun” dedi.

Tekbirler eşliğinde şehitlik alanına götürülen şehit uzman çavuş için burada tören düzenlendi. İl Müftüsü Arif Gökçe’nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Uzman Çavuş Ali Çakar Saimbeyli Şehitliğinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze törenine; Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Adana Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Saimbeyli Kaymakamı Seda Başoğlu, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.