Belediye'den yapılan yazılı açıklamaya göre, öğrencilerin akşam saatlerinde semt konaklarından yararlanabilmeleri için çalışma başlatıldı. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki, şehrin az gelişmiş bölgelerine kurulan semt konaklarında saat 18.00'den itibaren etüt yapabilme imkanı sunulacak çalışmada, özellikle üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerinin yararlanması hedefleniyor. Evlerinde uygun ders çalışma ortamı bulunmayan öğrencilere fırsat tanımak amacıyla başlatılan çalışma kapsamında, Melekbaba Semt Konağı'nda pilot uygulama yapıldı. Öğrenciler, Çakır'a kendilerine sunulan destek için teşekkür etti. 

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Kültür ve Eğitim Şube Müdürü Mükremin Yağbasan, Çakır'ın talimatıyla semt konaklarının aktivitelerini artırmak için çalıştıklarını belirterek, “Vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin semt konaklarından daha fazla istifade etmelerini sağlamak için akşamları da açık olması yönünde bir çalışma başlattık. Bu çalışmayla evlerinde çalışma ortamı olmayan her yaştan öğrencilerimizin sıcak bir ortamda ders çalışabilmesi, özellikle üniversiteye hazırlanan öğrencilerin burada ders yapabilmesi imkanını sunmak istedik” ifadelerini kullandı.

Melekbaba Semt Konağı'ndaki pilot uygulamada haftanın 4 günü saat 18.00'den itibaren akşam saatlerinde de semt konağının açık olacağını ve yakın çevredeki öğrencilerin gelip bu ortamdan istifade edebileceğini kaydeden Yağbasan, öğrencilerin yoğun katılımı olması halinde diğer semt konaklarında da bu çalışmayı başlatacaklarını vurguladı. 

Açıklamada, Çakır'ın Melekbaba Semt Konağı'nda ilk etüt dersinin başlaması dolayısıyla öğrencilere tatlı gönderdiği de aktarıldı.