Uygulamalı trafik eğitiminin yanı sıra farklı aktiviteleriyle de çocukların vazgeçilmezi olan Serdivan Trafik Park, “Bilinçli Çocuklar Güvenli Yarınlar” sloganıyla minik misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.
Sakarya’nın yanı sıra İzmit, Bolu, Düzce ve Bilecik gibi çevre illerden de yoğun talep gören Trafik Park, hizmete girdiği 2011 yılından bugüne 50 bin öğrenciye, ilk defa trafiğe çıkma ve güvenli sürüş deneyimi yaşama imkanı sundu. Serdivan Trafik Park yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; okullara yönelik planlamanın eğitim öğretim dönemi başında tamamlandığı ve 2017 yılı Haziran ayına kadar tüm randevu kayıtlarının dolduğu belirtildi. Serdivan Trafik Park’ın sadece ildeki okullara değil komşu illerdeki eğitim kurumlarına da hizmet verdiğini dile getiren yetkililer, hafta başında Gölcük Piri Reis İlköğretim Okulu öğrencilerinin parka misafir olacağını belirttiler.
Öğrencilerin, okullarından Trafik Park’a ait servis aracıyla alındığını belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, eğitimin; öğrencilerin servis aracına bindiği ilk andan itibaren başladığını ifade ederek emniyet kemerleri takıldıktan sonra seyahat boyunca trafikteki sorumlulukların küçük misafirlere aktarıldığını belirtti. Trafik Park’ta, hastane, cami, köprü, kavşak, alt ve üst geçit gibi bir şehirde olması gereken tüm yapıların yer aldığını dile getiren Başkan Alemdar, “İstatistiklere baktığımızda ülkemizde sadece 2015 yılında 1 milyon 313 bin kaza yaşanmış ve bu kazalar neticesinde ne yazık ki 7 bin 530 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu projeyi hayata geçirmemizdeki ana etken de budur. Her birey bizim için değerlidir. Amacımız bu işi eğitimle, ağaç yaşken eğilir diyerek trafik bilincini çocuk yaşta aşılamak. Bunun için "Bilinçli Çocuklar Güvenli Yarınlar" diyoruz. Çocuklarımız, yarın trafiğe çıktıklarında burada öğrendikleri ve uyguladıkları bilgilerle daha bilinçli sürücü ve yaya olarak hareket edecekler” dedi.