Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, bir grup asker tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine sert tepki göstererek, Türkiye’nin bir olduğunu ve kimsenin de buna gücü yetmeyeceğini, devlet ve milletin el ele vererek bunun da üstesinden geldiğini söyledi.
Köksal yaptığı açıklamada,"Ülkemizde bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimini esnaf teşkilatı olarak asla tasvip etmiyoruz. Bu girişimler ile ülkemizin birlik ve beraberliği hedef alınmıştır. Ülkemizde yaşayan 78 milyon halkımız, darbe girişimi ile ellerinde Türk bayrakları ile sokağa çıkarak, tepkilerini dile getirmiştir. Aynı bayrak çatısı altında yaşayan ve farklı görüşlerden olan halkımız, darbe girişimine karşı tek yürek olmuş ve ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlara asla fırsat vermemiştir. Ordunun içinde bir grup tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi, milletin iradesine karşı yapılmaya çalışılmış ama vatandaşlarımız daha da duyarlı davranarak meydanlarda Türk bayrakları ile tepkilerini dile getirerek , el ele vererek meydanı darbecilere bırakmamıştır" diye konuştu.
Köksal, darbe girişimi sırasında ülkeyi bölmek isteyenlere fırsat vermeyen, tankların altına yatarak kendini feda eden, darbe teşebbüsünde bulunanlara fırsat vermeyenlere teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.