Çankırı'nın ilk seyyar güneş gözlüğü satıcısı Kıbrıs Gazisi Bünyamin Ayhan(62) yaz ayların da vatandaşların rağbet gösterdiği ürünler arasında yer alan güneş gözlüklerini küçük seyyar tezgahında satarak vakit geçiriyor.

Tezgahında güneş gözlüklerinin yanı sıra, Çankırı’ya özgü tuz lamba ve birçok hastalığa şifa kaynağı olduğu iddia edilen sülükleri de müşterilerin hizmetine sunuyor. Vakit geçirmek amacı ile seyyar satıcılık yaptığını belirten Ayhan, “Ben burada gözlük, sülük, tuz lambası gibi ufak tefek şeyler satıyorum halka yardımcı olmaktan zevk alıyorum. Ben tezgahı açmadığım günlerde eve kadar gelip benden gözlük alırlar” dedi.

Çankırı halkı arasında herkes tarafından seyyar gözlükçü olarak tanındığını ifade eden Ayhan, “Yüzde 90 oranında Çankırı’da herkesin adresini ve telefonunu bilirim. Vatandaşlar bana gelip adres sorarlar. Çevrem geniştir. Ben vatandaşa yardımcı olmaktan zevk duyuyorum. Para kazanmak bir tarafa halka hizmet etmek için elimden gelen gayreti gösteriyorum” şeklinde konuştu.

10 yıldır seyyar satıcılık yaptığını dile getiren Ayhan, “Yaşlı olduğum için ben bu işi seçtim. Zamanında tüm Karadeniz bölgesinde seyyar satıcılık yaptım. Önceleri otostop yaparak diğer illere giderdim şimdi yaşlandım sadece Çankırı’da hizmet veriyorum.” ifadelerini kullandı.