Milli ve manevi değerlere hizmet etmeyen siyasetin nefis çöplüğüne dönüştüğünü belirten Ünal, "Eğer siyasetin amacı o ülkenin ve şehrin sakinlerinin yaşam biçimini, inancını, değerlerini, imanını, kalbini yaşatmak değilse, onu gelecek nesillere güzelleştirerek ve zenginleştirerek aktarmak değilse o siyaset bir nefis çöplüğünden başka bir şey değildir." dedi.

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez organize edilen ”˜Birinci Kitap ve Kültür Fuarı' düzenlenen törenle ziyaretçilere açıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kahramanmaraş Fuar Merkezinde gerçekleştirilen fuarda, 130 yayın evinden yaklaşık 100 bin eser okurların beğenisine sunuldu. 

    Fuarın açılışına katılan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş'ın kelimelere anlam katan şairlerin yaşadığı bir şehir olduğunu belirtti. Konuşmasında, siyaset kurumunun bir amaca hizmet etmesi gerektiğini anlatan Ünal şöyle konuştu: "Hangi siyasi görüşten olursak olalım, farklı siyasi görüşlerde olabiliriz. Ama şunu unutmamamız gerekiyor, siyaset bir kurumdur ve siyasetin bir amacı vardır. Eğer siyasetin amacı o ülkenin ve şehrin sakinlerinin yaşam biçimini, inancını, değerlerini, imanını, kalbini yaşatmak değilse, onu gelecek nesillere güzelleştirerek ve zenginleştirerek aktarmak değilse o siyaset bir nefis çöplüğünden başka bir şey değildir. Siyaseti kıymetli yapan, siyaseti anlamlı yapan, siyaseti değerli yapan neye hizmet ettiğidir, hangi amaca hizmet ettiğidir. İnsanı da değerli yapan insanın amacıdır. Hazreti Mevlana'nın koyduğu kıstası hatırlarsak; ”˜Bir insanın kıymetini, değerini anlamak istiyorsanız o insanın amacına bakın.' buyuruyor. Çünkü insanın kıymeti insanın amacı kadardır. O yüzden siyasetin amacı bir kutlu davayı yeşertmek, insana ait olanı insana iade etmek ve insanın değerlerini yüceltmek değilse o zaman siyasetinde bir kıymeti kalmamış demektir." 

    Törene onur konuğu olarak davet edilen ünlü şairler, Bahattin Karakoç ve Nuri Pakdil adına konuşan yazar Rasim Özden Ören açılış konuşmasında kitabın önemine değindi. Sanal kitabın hiçbir şekilde basılı kitabın yerini tutmayacağını belirten Ören, "Okumak sadece kitap okumaktan ibaret değildir. Kainatı, eşyayı, insanı insanın kendini okumasıdır. Bu okumayı da içinde bulunduğumuz bu gün kitap okuyarak öğrenmiş oluyoruz. Modern zamanlarda kitaba çok rakip çıktı. Fakat hiçbiri seli ve görsel medya, yazılı basını, yazılı kitabın yerini alamadı. Nasıl ki fotoğraf resmin, sinema filmin yerini alamadıysa kitabın yerini de hiçbir görsel medya alamadı. Almasını da düşünmüyoruz. Bunların her biri kedi alanında işlevlerini yapmaya devam ediyor. Günümüzde sanal kitap dünyasının basılı kitaba amansız bir rakip olarak çıkacağını söyleyenler var. Ben şahsen buna inanmıyor ve itibar etmiyorum. Basılı kağıdın yerini hiçbir sanal ortam tutamaz. Kitabın, kağıdın kendine özgür kokusunu yeter diye görüyorum." diye konuştu. 

    Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından fuarın açılışı kurdelesi kesildi. 10 gün süreyle açık kalacak olan fuar ,hafta içi saat 10.00 ile 21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.