Çevre Bakanlığı zehir akan Aksu Nehrinin suyunun kirli olmadığını yazdı. Kahramanmaraş'ın yüz karası haline gelen Aksu'nun suyunun kirli olmadığının açıklanması şaşkınlık yarattı.

MHP MYK Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Prof Dr Sefer Aycan'ın, Çevre ve Şehircilik Bakanı’na "Aksu Nehri’nin neden kirletildiğini" sorduğu soru önergesine cevap geldi  Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından verilen cevapta şu ifadelere yer verildi:

"Çevre Referans Laboratuvarı tarafından Aksu Çayından 13.02.2018 de alınan numune sonuçlarına göre kirletici parametrelerin Su Kirliliği Yönetmeliğinde belirtilen sınır değerleri aşmadığını görülmüştür" denildi.

 denildi ancak kendisiyle çelişen şu ifadelerle devam etti:

"Ayrıca atıksuların Aksu Çayına deşarjı eden tesislerde kirliliğe neden olan konuları araştırmak amacı ile Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve TÜBİTAK MAM ile yapılan protokol kapsamında Müdürlük teknik personelleri ve TÜBİTAK MAM ekiplerinin katılımı ile Arıtma Tesisi olan işletmelerden numuneler alınmış olup, analiz sonuçlarına göre mevzuatlar kapsamında gerekli işlemler yapılmıştır."

Haber46 sadece 2018 yılında 10'dan fazla haber yapmış ve Aksu çayının kirliliğini gündeme getirmişti. Çevre Bakanlığının Aksu'nun suyunun kirli olmadığını açıklamasını kamuoyunun ve Kahramanmaraş halkının görüşlerine sunuyoruz.