Göllüce, Vali Mustafa Hakan Güvençer'i ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın gönül dünyasında yeri olan bir şehir olduğunu ve  gönül dünyasının mimarlarının bulunduğu bir kent olarak nitelendirdi.
- Belediye başkanlarına çağrı

Güzel adamların, güzel yazarların, güzel  şairlerin olduğu Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm noktasında ne durumda olduklarına dair bilgi aldığını ifade eden Güllüce, kentte neler yapılması gerektiği konusunda çalışma yaptıklarını söyledi.

Kentsel dönüşümün cesaret, yürek, gayret ve çaba isteyen ciddi bir proje olduğunu vurgulayan Güllüce, "Türkiye’deki belediye başkanlarımıza çağrıda bulunuyorum. Gelin birlikte kentsel dönüşüm yapalım. Kahramanmaraş koşarak geliyor, bizde ona koşarak gidiyoruz. Birlikte güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. İnşallah Kahramanmaraş’ın kentsel dönüşümle ilgili meselesini, bir kaç yıla kalmaz bitireceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Bir gazetecinin Paris'teki silahlı saldırıya ilişkin sorusuna Güllüce, Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümeti ve AK Parti olarak terörü hep kınadıklarını, hep lanetlediklerini belirtti.

- "Terörün acısını çekmiş bir ülkeyiz"

Terörün hiç bir tarafında olmadıklarını vurgulayan Güllüce, ama Paris'teki silahlı saldırının dünyaya bir ibret olması gerektiğini düşündüğünü belirtti.

Terör ne kötü bir şey olduğunun bir kez daha görüldüğüne dikkati çeken Güllüce, şunları kaydetti:

"Biz yıllardır terörle muhatap olan bir ülkeyiz. Terörden onbinlerce insan kaybettik. Terörün acısını çekmiş bir ülkeyiz. Orada yapılan da son derece çirkin bir şey. Hele hele de Müslümanlığı da sembolize eden bazı figürlerle yapılması çok daha çirkin bir şey. Ama Dünyanın terörü iyi bilmesi lazım. Sadece Fransa’da olduğu zaman değil, Türkiye’de olduğu zamanda terörle ilgili aynı hassasiyetin gösterilmesi lazım. Ben eylemi tekrar kınıyorum ve dünya Müslümanlarına zarar verdiğini düşünüyorum. Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere tüm dünyanın bu olaydan ders çıkarması gerektiğini ve terörün ne menem birşey olduğunu anlaması lazım. Türkiye'nin terörden neler çektiğini ve neler kaybettiğini anlamaları gerekiyor. Türkiye'nin bu mücadelesinde, 'biz kime destek veriyoruz, kimin yanındayız' diye kendilerini bir kontrol etmeleri gerekiyor."

- "Öyle bir kaç kişiyi tahrik ederek de bir yere varılmaz"

İztuzu Plajı'na ilişkin bir soruyu da cevaplayan Güllüce, sahillerin koruma altında ve sahipsiz kalmaması gerektiğini düşündüklerini, aksi takdirde çok farklı amaçlarla kullanılan alanlara dönüştüğünü ifade etti.

Güllüce, "Açık ihaleyle yapacağız. Belediye başkanlığı çok para verirse belediye ihaleyi kazanır, herhangi bir vatandaş çok para verirse o alır. Her şey açık ve gayet şeffaf. Ama yok illa belediyeye diyorsan oda olmaz işte. O olmaz. Öyle bir kaç kişiyi tahrik ederek de bir yere varılmaz. Onu da herkesin bilmezi lazım" diye konuştu.