Siyasi partiler arası geleneksel bayramlaşma programının başlıca gündem maddesi, muhtemel hükümet kurma formülleri ve kurulamaması halinde kapıda bekleyen erken seçim çalışmaları oldu.

Demokrat Parti’yi (DP) temsilen genel merkezde Genel Başkan Yardımcıları Muhammet Kelleci ve Sadan Rıfkı Turan, misafirleri karşıladı. Diğer partilere ziyaretleri ise Genel Başkan Yardımcısı Nuri Efe ile Gençlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Onur Başokur gerçekleştirdi.

Sırasıyla Vatan Partisi, Saadet Partisi, Demokratik Sol Parti, Büyük Birlik Partisi, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne bayram ziyaretleri yapan ve kabulde bulunan heyetlerin başlıca gündem maddesi 7 Haziran milletvekili seçimlerinin ardından kurulması beklenen koalisyon hükümeti ve koalisyon çalışmaları oldu.

DP Genel Başkan Yardımcıları Muhammet Kelleci, ziyaretler sırasında koalisyon görüşmeleri yapan partilerin kimseye kapıları kapatmayacak, fikir alışverişi yapacak bir imkanı oluşturulması lazım geldiğine vurgu yaptı.

Genel Başkan Yardımcısı Nuri Efe de “İnşallah seçim barajı tamamen kaldırılarak her bireyin temsil edilebileceği bir Meclis portresi ortaya çıkar.” temennisinde bulundu.