Manavgat Esnaf ve Sanatlarlar Odası (MESO) Başkanı Hasan Çelik, siyasetteki öfke dilinin toplumdaki kutuplaşmayı tetiklediğini söyledi. Siyasi parti liderlerinin, 'siyasetteki nefret ve gönül kırıcı söz söylemeye' son vermeleri çağrısında bulunan Çelik, ülkenin 12 Eylül 1980 dönemi öncesi gibi süratle kamplaşma ve kutuplaşmaya doru savrulduğunu kaydetti.

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara'nın seçim çalışmaları yaptığı ziyarette konuşan Hasan Çelik, siyasi parti temsilcilerine çağrıda bulunarak, son günlerde yaşanan olayların değişik versiyonlarını 12 Eylül askeri darbe öncesi yaşandığını, siyasilerin toplumu ötekileştirici ve kutuplaştırıcı söylemlerden kaçınması gerektiğini söyledi.

"2015 YILI TURİZMDE KAYIP YIL"

Üyelerinin 2 binin turizmle uğraştığını belirten MESO Başkanı, 2015 yılının Türk turizmi açısından kayıp bir yıl olduğunu vurguladı. 1 Kasım seçimleri sonrası Meclis'in çalıştırılması ve ortaya bir hükümetin kurulması noktasında siyasi partilerin kendilerine düşüne görevi 'önce parti menfaatleri değil, ülke menfaatleri' demeleri gerektiğinin altını çizen Çelik, 7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan tablonun esnafı zor durumda bıraktığını kaydetti.

Turizmde 2016 yılından kayıp bir yıl olmaması için şimdiden gerekli önlemlerin alınması gerektiğine işaret eden Hasan Çelik, "Umarım bu seçim sonunda bir hükümet kurtulur. Gerçekten esnaf çok zor durumda. 2015 kayıp bir yıl oldu." diye konuştu.