Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, n ihtiyaç sahibi olmayan ve dilenciliği meslek edinen kişilere karşı vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunuyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri kendi sorumluluk alanlarında vatandaşların huzur ve refahı için 7 gün 24 saat görev yapıyor. Bu kapsamda dilenciliği meslek edinenlere yönelik ana arterler, sokaklar ve yürüyüş yollarında görev yapan Büyükşehir ekipleri, gerekli önlemleri de alıyor. 2016 yılında bu tarz dilencilere yönelik 96 dilenciye Kabahatler Kanunu’na göre ceza kesen ekipler, ayrıca dilenen küçük yaştaki çocukları Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim ediyor.
Büyükşehir Zabıta ekipleri, duygu sömürüsü yaparak halkı kandırmaya çalışan, ihtiyaç sahibi olmayan ve kendine bu işi meslek edinen dilencilere karşı vatandaşlara bilgilendirici el broşürleri dağıttı. Ekipler bu tarz kişilere yapılan yardımların dilendiriciliği artırdığını ve ihtiyaç sahiplerinin bu yardımlardan mahrum kalabildiğini aktardı.
Büyükşehir ekipleri dilencilik yapan Suriyeli mülteciler ve mağdur durumda olan Kocaeli’deki dilencilere İl Sosyal Hizmetler Müdürlükleri ve KBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce başvurmaları halinde gerekli yardımların yapıldığı bilgisini verdi.