Gaziosmanpaşa'da kar maskesi ve av tüfeği ile kuyumcu soyan iki şüpheliden ikincisi Fırat Y. bir gün sonra yakalandı. Soygun sonrasında kaçarlarken peşlerinden ateş eden kuyumcu tarafından yaralanan şüpheli Cihan K. da otomobilleri ile polisten kaçarken kaza yapınca yakalanmıştı. Ortaya çıkan güvenlik kamera görüntülerinde Fırat Y.'nin, kaçarken tanınmamak için üzerindeki elbiselerini değiştirdiği görüldü.

Gaziosmanpaşa Hürriyet Mahallesi'nde 26 Ekim 2015 tarihinde iki kişi siyah kar maskesi, silah eldivenler ve av tüfekleri ile kuyumcu soygunu gerçekleştirdi. İçeri giren şüpheliler, iki müşteriyi dışarı çıkardıktan sonra kuyumcular Cihat Tekinel ve Barış Kaya'yı da yere yatırıp ellerini de plastik kelepçe ile birbirine kelepçelediler.

Bu sırada yolun karşısındaki bir kuyumcunun durumu farkederek alarma basması üzerine iki şüpheli, vitrindeki 2 kilo 575 gram altını alarak kaçtı. Kuyumculardan Barış Kaya, kendisine ait ruhsatlı tabancası ile iki şüphelinin arkasından ateş etti. Şüpheliler, geldikleri otomobil ile olay yerinden uzaklaştılar. Ancak Alarm sesi üzerine olay yerine gelen polisler ile şüpheliler arasında bir süre kovalamaca yaşandıktan sonra şüphelilerin içinde bulunduğu otomobil kaza yaptı. Bir şüpheli kaçarken şüphelilerden Cihan K.(21) yaralı olarak yakalanarak hastaneye kaldırıldı. Hastanede Cihan K.'nın, arkasından tabanca ile vurulduğu ortaya çıktı. Yapılan incelemede şüphelinin, kuyumcu Barış Kaya'nın ateş etmesi sonucu yaralandığı anlaşıldı. Kuyumcudan çaldıkları 2 kilo 575 gram altın da kaza yapan otomobil içinde ele geçirildi.

Olay yerinde yapılan inceleme ve olaya tanık olanların ifadelerine başvuruldu. Bir esnafın, dükkanda kargaşa olduğunu farketmesi üzerine cep telefonu ile çektiği görüntüye de polis tarafından el konuldu. Görüntüde, kuyumcu dükkanı içerisindeki arbede ve sonrasında soyguncuların av tüfeği ile geldikleri otomobile binerek kaçmaları görülüyor.

Soruşturmayı yürüten polis, güvenlik kamera görüntülerinden yola çıkarak ikinci şüphelinin de Fırat Y. olduğunu belirlediler. Güvenlik kamera kayıtlarında Fırat Y.'nin, kazadan sonra kaçarken elbiselerini de değiştirdiği görüldü. Olayın ardından İstanbul'dan kaçtığı belirtilen Fırat Y. (20) bir gün sonra 27 Ekim 2015 tarihinde Balıkesir Edremit'te yakalanarak gözaltına alındı.

Güvenlik incelemesi yapılan şüphelilerden Cihan K.'nın, daha önceden DHKP/C üyesi olmak suçlamasıyla gözaltına alındığı anlaşıldı.

Gözaltına alındıktan sonra İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Fırat Y., işlemlerinin tamamlanmasının ardından Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.