Antalyaspor'un, ligin son iki haftasına girilirken yaptığı transfer görüşmesi iddiaları ortalığı karıştırmaya devam ediyor. Alanyaspor’da kiralık olarak forma giyen Emre Akbaba’nın transferi için yapılan görüşmelerin ardından büyük tepki alan kırmızı beyazlı kulüp, bir kez daha aynı eleştirilerle karşı karşıya kaldı.

Kırmızı beyazlıların, sol bek oyuncusu Sakıb Aytaç ve bu yıl gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken ön libero Osman Çelik’in transfer görüşmeleri yaptığı iddia edildi. Süper Lig hayalleri ile PTT 1. Lig’e başlayan kırmızı beyazlılar bu şansını matematiksel olarak zora sokarken, lig bitmeden ortaya çıkan transfer iddiaları da ortalığı karıştıracak gibi gözüküyor.

Antalya merkezli yayın yapan VTV televizyonunda ekranlara gelen Kale Çizgisi programında Antalyaspor'un bu sezonki en başarılı isimleri arasında yer alan Osman Çelik ve Sakıb Aytaç'ın satışı için görüşmelerin başladığı iddia edildi. Sezon sonunda olası bir seçime hazırlanan kırmızı beyazlılarda Başkan Gültekin Gencer'in, Osman Çelik için Trabzonspor'la görüşme halinde olduğu belirtilen haberde, genç futbolcu için bir dönem Trabzonspor ve Antalyaspor'da teknik direktörlük görevini üstlenen Hami Mandıralı'nın aracı olduğu vurgulandı.

Antalyaspor'un, satışı için görüşmelere başladığı ikinci isim de PTT 1. Lig'in en iyi sol bek oyuncuları arasında gösterilen Sakıb Aytaç olduğu belirtildi. VTV'de yayınlanan haberde; Sakıb Aytaç'ın transferi için Çaykur Rizespor'la görüşmelerin başladığı, Karadeniz ekibinin teknik direktörü Hikmet Karaman'ın 23 yaşındaki oyuncuyu ısrarla istediği ifade edildi. Kırmızı beyazlı kulübün, sezon tamamlanmadan her iki oyuncu için de söz kesebileceği de gelen haberler arasında yer aldı.

SÜPER LİG’E ÇIKMA PLAY OFF’DAN GEÇECEK

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Antalyaspor, Engin Korukır ve Hami Mandıralı'nın ardından bu sezonki 3. teknik direktör olarak Yusuf Şimşek'i göreve getirmiş ve istediğini alamamıştı.

Dün akşam 23,2 yaş ortalamasıyla oluşan bir kadroyla sahaya çıkan Adanaspor'u 4-1'le geçen Antalyaspor, Süper Lig'e direkt çıkma umutlarını mucizelere bıraktı. Sezon boyunca gerek teknik adam değişiklikleri, gerekse futbolculara verdiği cezalarla gündeme gelen kırmızı beyazlılar, büyük bir futbol şansına imza atılamazsa Süper Lig biletini play off'lardan almak için mücadele verecek.

Pazar günü lig ikincisi Osmanlıspor'u ağırlayacak Antalyaspor, bu maçtan puanla ayrılamadığı takdirde matematiksel olarak da ilk iki şansını kaybedecek. Antalyaspor'un ilk ikiye girerek Süper Lig'e yükselebilmesi için Osmanlıspor ve Elazığspor'u mağlup ederek, önce Osmanlıspor'un son haftada Bucaspor'la berabere kalmasını, Adana Demirspor'un da son iki haftada en az beraberlik almasını bekleyecek.