UEFA Avrupa Ligi’nin ikinci turu ilk karşılaşmasında penaltı golüyle Liverpool'a 1 - 0 mağlup olan Beşiktaş’ın Teknik Direktörü Slaven Bilic, “Bu tur iki ayaklı bir tur. Önümüzdeki hafta rövanşı oynayacağız ve hala ciddi bir şansımız var” dedi.

Karşılaşma sonrası basın toplantısında konuşan Beşiktaşlı teknik adam, gelecek hafta gerçekleşecek rövanş maçına ilişkin, “Bizim takımımız asla pes edecek bir takım değil. Karakter gereği pes edecek bir takım değil. Liverpool’a önümüzdeki hafta epey bir zorluk çıkaracağız” diye konuştu. Maçı değerlendiren Hırvat Teknik Direktör, maçın son dakikalarına doğru karşı takımdan gelen penaltıyla siyah – beyazlı takımın mağlup olmasını üzücü bulduğunu söyledi. Bilic, “Bizim açımızdan baktığınızda maçın 0-0 bitmesi ya da 1-1 bitmesi adil bir sonuç olurdu. Daha fazlasını hak etmiştik diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Maçtan beklenenin, gösterilenden daha fazla olmasının gerektiğini belirten Bilic, “Bu tur iki ayaklı bir tur. Önümüzdeki hafta rövanşı oynayacağız ve hala ciddi bir şansımız var” dedi.

Atılan penaltıya yönelik yorum yapmayan siyah beyazlı teknik direktör, “Açık ve dürüst bir şekilde söylemem gerekirse televizyonda pozisyonu görmedim ve sahanın diğer tarafındaydı. Oldukça da kalabalıktı. İkili mücadeleye çok uzaktım ve pozisyonu göremedim ama penaltı pozisyonunun gelişiminden önce Balotelli’nin ayağını kaldırdığı bir pozisyon var. Hakem bu tür poziyonlara tehlikeli oyun nedeniyle faul vermişti. Orada da faul vermesini beklerdim” diye konuştu.

Bilic, “İşin bu tarafında oyunun bu tarafında hücüm karakterli oyuncularımız takım savunmasında çok iyi bir katkı yaptılar. Liverpool’un da hakkını teslim etmek lazım” dedi. Beşiktaşlı teknik direktör, Liverpool’un rakip yarı sahada yoğun baskı yapan bir takım olduğunu ve o baskıdan çıkıldığı takdirde geniş alanların bulunabildiğini, fakat bu fırsatların yakalanmasına rağmen takımın bu durumu yeteri kadar iyi kullanamadığını belirtti.

RODGERS: SÜPER BİR MAÇ OLDU

İngiliz takımı Liverpool’un Teknik Direktörü Brendan Rodgers da maç sonrası düzenlenen basın toplantısında karşılaşmaya yönelik, “Süper bir maç oldu. Beşiktaş deplasmana çıktığında her zaman gol atan bir takım oldu. Müthiş bir özgüvenle oynadılar. Simon çok iyi bir maç çıkardı. Süper bir kurtarış yaptık. İkinci yarı çok iyi oynadık. Müthiş bir sonuç oldu bizim için” dedi.

İrlandalı teknik adam, takımının attığı penaltı için ise genelde bu pozisyonu Gerard’ın yakaladığına yönelik gelen soruya karşılık olarak, “Gerard atmadı çünkü Gerard oynamıyordu. Normalde Gerard penaltıları kullanan oyuncumuz. Ama önemli olan golü atıp bu maçı almamızdı. Takımımızda çok iyi penaltı atışı kullanan oyuncularımız var. Bunlardan birisi Rickie Lambert. Sonuçta süper bir sonuç oldu” ifadelerini kullandı.

Gelecek maçın da bugün gerçekleşen maç kadar kolay olabileceği sorusuna ise Brendan, “Ben bunu biraz saygısızca buluyorum. Kolay olacağını kimse söylemedi. Sizden başka maçın kolay olacağını kimse söylemedi” diyerek tepki gösterdi.