2. lig beyaz grup takımlarından Bandırmaspor, 2015-2016 futbol sezonunda hakem hataları sonrasında verilen penaltıları Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kuruluna taşıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bandırmaspor Basın Sözcüsü Yakup Ataş, “Bugüne kadar lig maçları ve Türkiye Ziraat Kupası toplam 5 maç oynadık. Bu maçlarda 5 penaltı takımımız aleyhine verildi. Maç görüntülerinde yaptığımız incelemelerde verilen penaltıların hakem hatalarından kaynaklandığını belirledik. Ligde şampiyonluğu hedeflemiş olan bir takım olarak hakemlerimizden tek beklentimiz bundan sonra oynayacağımız lig ve kupa maçlarında geçmişte yaşadığımız mağduriyetlerin farkına varılarak daha adaletli kararlar vermeleridir.” dedi.

Bandırmaspor’un sportif kurallar dışında etik kurallara da bağlı takım olduğunun altını çizen Ataş, “Ancak bugüne kadar yaşadığımız haksızlıkları dile getirmeyi bir görev ve toplumsal sorumluluk olarak görmekteyiz. Bu güne kadar oynadığımız maçlarda hakemlerimiz tarafından verilen 5 penaltı ve alınan yenilgiler spor kamuoyunda tartışılır hale gelmiştir. Bu kapsamda Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kuruluna maçlarında görüntülerini yollayacağız. Görüntüler incelendikten sonra Merkez Hakem Kurulumumuzun verilen penaltıların hakem hatalarıyla dolu olduğunu göreceğinden şüphemiz yoktur” ifadesini kullandı.