İspanyol basını, cuma günü Real Madrid ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanacak Euroleague Final Four öncesi Andrew Goudelock ve koç Zeljko Obradovic’e övgüler yağdırdı.

İspanyol spor gazetesi Marca, Goudelock için “Final Four katili” dedi. Gazete, “‘Mini Mamba' bunun için geldi” başlığı altında, “Yıldız oyuncu Avrupa’ya geldiğinden beri bu anı bekledi. Unics Kazan’da Avrupa kupası kazanamadı ama Fenerbahçe’de oyun stilini kabul eden bir takım buldu (O Eurolig’de en çok atış deneyen oyuncu 12,81, yüzde 49,71 isabetle.). Sahada Goudelock için imkansız atış yok, ölümcül atıcı her türlü potaya sokuyor.” ifadelerini kullandı.

İspanya’nın ikinci büyük spor gazetesi AS, “Goudelock, Obradovic’in Bodiroga’dan sonra en iyi şutör guardı” manşetini attı.

Obradovic’in 20 yıllık teknik direktörlük kariyerinde Bodiroga, Alvertis, Papadopoulos, Diamantidis, Batiste ve Siskauskas gibi yıldızlarla çalıştığına dikkati çeken AS gazetesi, ‘Mini Mamba’nın Dejan Bodiroga’dan sonra en iyi isim olduğunu yazdı.

Gazete ayrıca, “Haberiniz olsun, Goudelock, Real Madrid’in evindeki Dörtlü Final maçında üçlükleriyle canını yakabilir” diyerek okurlarına uyarıda bulundu.

EUROLİG’İN GURURU OBRADOVİC

Bu arada Marca gazetesi Fenerbahçe Ülker’in koçu Zeljko Obradovic için “Eurolig’in gururu” dedi.

İspanyol gazetesi, “Doğal yaşam alanına geri döndü. Bir yıllık aradan sonra daha güçlü bir şekilde işinin başına dönen az sayıdaki ayrıcalıklı kişilerden biri olsa gerek. Sayısız denemeleri ve servet yatırmasından sonra mucizevi bir şekilde Fenerbahçe’yi Final Four’a taşıdı. 14 kere Eurolig’e katılma, 6 farklı takımla 8 kupa, Türk takımı yıldızlarının yanı sıra, onunla Madrid’e Avrupa kupasını kaldıracak en sağlam kale olarak geliyor.” değerlendirmesini yaptı.

AS gazetesi de, Obradovic’e övgüler dizerek, “Aksini gösterene kadar Final Four’un en iyi koçu” şeklinde tanıttı.