Türkiye Judo Federasyonu, özellikle 2012 yılının başından bu yana sürdürdüğü antrenör ve sporcu eğitimine 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nı baz alarak ağırlık vermeye başladı.

2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’na yönelik programlar yapan Türkiye Judo Federasyonu, Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri’ni (TOHM) odağına alan yeni bir eğitim çalışması başlattı. Uluslararası Judo Federasyonu Spor Direktörü Daniel Lascau idaresindeki projenin ilk semineri Trabzon TOHM’da yapıldı.

2012 yılının başından itibaren dünya judosunun saygın isimlerinden, eski dünya şampiyonu Daniel Lascau ile çalışmaya başlayan Türkiye Judo Federasyonu, düzenlediği ulusal ve uluslararası eğitim çalışmalarına yeni bir proje ile devam ediyor. 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’na yönelik sporcu ve antrenör eğitimini eksiksiz bir noktaya getirmek isteyen federasyon, judo branşının yer aldığı Trabzon, Samsun ve Kocaeli Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri’ni kapsayan bir eğitim projesinin startını verdi.

2020 Yaz Olimpiyat Oyunları için elemelerin başlayacağı 2018 yazına kadar devam edecek projede, Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri’nde çalışmalarını sürdüren antrenör ve sporcuların gelişimi hedefleniyor. Bu kapsamda ilk çalışma 13 Mart’ta kadın sporcuların bulunduğu Trabzon Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri’nde başlatıldı.

Daniel Lascau’nun idaresindeki seminere, federasyonun uluslararası eğitimden sorumlu teknik kurul üyeleri Mesut Kapan ve Muhammet Çelik de katıldı. Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri antrenörlerinin de yer aldığı eğitim çalışmasında sporculara ayak teknikleri ve yerde tutuş teknikleri hakkında bilgiler verildi. Seminere Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri’nde judo çalışmalarını sürdüren 30 sporcu katıldı. Projenin ikinci durağı Samsun Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri olacak. Erkek sporcuların bulunduğu Samsun Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri’ndeki seminer de Trabzon’daki gibi dört gün sürecek. Bu seminer maratonu, Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri özelinde üç yıl devam edecek.