Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 2019 yılı Teknik Destek programı kapsamında destek almaya hak kazanan “Kahramanmaraş'ta Yamaç Paraşütü Potansiyelinin Geliştirilmesi ve Tanıtılması” başlıklı projeye ilişkin destek sözleşmesi DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve T.H.K Kahramanmaraş Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Cemil Önder arasında imzalandı. 

Proje; 15-18 Ağustos 2019 tarihleri arasında, Türkiye'nin uzun mesafe (XC) yamaç paraşütü ucuşlarının gerçekleştirildiği en önemli kalkış tepesi olan Narlı Kardelen Tepesinde düzenlenmesi planlanan ‘’Kardelen Tepesi XC Open 2019’’ yarışmasının ön hazırlıkları için gerekli olan teknik çalışmalar yapılacak. Çalışma kapsamında DOĞAKA tarafından  bölgeye getirtilecek alanında uzman ekipler çalışmalar yapacaklar. Bu projenin sonunda Kahramanmaraş'ta bulunan yamaç paraşütü pilotları ve egitmenlerinin de yarışma planlama konusunda deneyim kazanması beklenmektedir. 

İmza töreninde konuşan DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ‘’ Kahramanmaraş’ın doğa sporlarında çevresindeki illere göre avantajlı bir konumda bulunduğunu, bu yüksek potansiyelin daha etkin tanıtımı ve iyi bir planlama sonucunda verimli kullanılmasının bölgesel kalkınma açısından son derece önemli olduğunu, bu kapsamda DOĞAKA'nın 2015 yılında Kahramanmaraş Doğa Sporları Panelini düzenlediğini, şu anda hazırlıkları  devam eden Kahramanmaraş 2023 Turizm Stratejisi ve Eylem Planı'nda doğa sporları ve yamaç paraşütü sporuna özel ehemmiyet verdiklerini belirtti.

T.H.K Kahramanmaraş Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği adına konuşan Kulüp Başkanı Cemil Önder’de yaptığı açıklamada ‘’Kahramanmaraş’ın Yamaç Paraşütü sporu için bulunmaz bir İklim ve Coğrafyaya sahip olduğunu, bunuda 2014 yılında Narlı Kardelen Tepesinden Mardine kadar uçulup, kuş bakışı 343.5 km gidilerek Türkiye Rekoru kırılarak kanıtladığını" söyledi. 

Yine "Kahramanmaraş’ın oniki ay Yamaç Paraşütü sporunun yapılabildiği ender yerlerden biri olduğunu" söyleyen Önder, "her yıl yüzlerce sporcunun bölgeye geldiğini söyledi. Şehrin tanıtımını daha iyi yapabilmek ve Yamaç Paraşütü sporunu daha geniş kitlelere duyurabilmek için yarışma yapmaya karar verdiklerini" ifade etti. Önder "lkini bu sene gerçekleştirmeyi düşündükleri yarışmayı, her yıl bir üst seviyeye taşıyarak önümüzdeki yıllarda Dünya Şampiyonalarını Kahramanmaraş’ta düzenlemeyi düşündüklerini" söyledi.