Barcelona’nın efsane oyuncusu Xavi Hernandez, sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıkladı. Katar’ın Al Sadd takımıyla 2 yıllığına anlaşan Xavi, "Şimdi ayrılmanın tam zamanı." dedi.

Yıldız oyuncu, Barcelona’da düzenlediği basın toplantısında, "Sorulara geçmeden önce bu sezon Barcelona’dan ayrıldığımı teyit etmek istiyorum. Kesin ve zor bir karar. Kolay olmadı. Ailemle birlikte karar verdik. Şimdi gitmenin tam zamanı. Hava değişikliğine ihtiyacım var." ifadelerini kullandı.

"Bunu kalbim istemiyor ama kafam ve vücudum istiyor." diyen Xavi Hernandez, "Katar’da güzel bir projemiz var. Al Sadd’da iki sene oynayacağım ve kardeşlerimle Aspire ile işbirliği yapacağız. İdeal bir yer." şeklinde konuştu.

Barcelona kulübü ve taraftarına teşekkür eden Xavi, "Barça’ya teşekkür etmek istiyorum. Bana her zaman güvendi ve değer verdi. 2018’e kadar devam etme teklifi yaptılar. Değişiklik yapmam gerekiyordu. Taraftara da desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Kimseyi hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum. Amacım eve geri dönüp her ne olursa yapmak." diyerek, sözlerini tamamladı.