Karnelerin alınmasına yaklaşıldıkça hem öğrencilerin, hem velilerin hem de öğretmenlerin en sık kullanacağı uygulama E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi uygulaması oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın geliştirdiği uygulama, web tabanlı bir uygulama olup elektronik ortamda milyonlarca insana eğitim öğretim yılında yapılacak ve yapılmış her şeyi takip edebilme şansı tanıyor. Eğitim öğretim hayatını daha kolay hale getirmeye odaklı birçok özelliği bulunan E-okul Veli Bilgilendirme Sisteminin, veli, öğrenci ve öğretmenlere sunduğu tüm özellikler ve daha fazlasını ayrıntılı bir şekilde haberimizde anlattık.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ! 

E OKUL  TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA İÇİN TIKLA  

Kar tatilinden ötürü okula gitmeyen öğrenciler E-Okul vbs sisteminden sınav sonuçlarını öğrenebilirler. Pazartesinden bu yana okula gitmeyen öğrenciler ve öğrencileri yakından takip eden aileler "veli bilgilendirme sistemi" üzerinden son durumları net bir şekilde takip edebilir. Okulların kapanmasına 9 gün kala öğrenciler takdir teşekkür hesaplamayı EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden öğrenebilir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sitelerinden olan bu sistem sayesinde net olmadan işlemler gerçekleşebilir.

E-Okul Karne Notu nasıl hesaplanır?
 
e-Okul VBS Karne Notu Hesaplamae-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Karne Notu hesaplama için öncelikle e-okul.meb.gov.tr adresine girip, Veli Bilgilendirme Sistemi girişi yapmanız gereklidir.Sisteme giriş yapmak için T.C. Kimlik Numarası, öğrenci okul numarası ve sistemin otomatik verdiği rakamları girmeniz gereklidir.Bilgileri girdikten sonra not görüntüleme sayfasına girerek, öğrencinin 1.Dönem içinde 1.Yazılı ve 2. Yazılı'dan aldığı notları görmesi gereklidir.Bir dersten aldığınız 1.Yazılı ve 2.Yazılı notlarınızı toplayıp, ikiye bölün. Çıkan sonuç sizin o dersten aldığınız notun ortalaması anlamına geliyor. Bu şekilde tüm ders notlarınızın ortalamasını alın.
 
Ortalamasını aldığınız tüm notları birbirleri ile toplayın ve çıkan sonucu kaç dersiniz var ise ona bölün. Elde ettiğiniz sonuç sizin karne notunuzu ortaya çıkaracaktır.Örneğin matematik, türkçe, tarih ve ingilizce adlı 4 ders aldığınızı varsayalım. Bu 4 dersin ortalamaları şu şekilde olsun; Matematik ortalaması 60, Türkçe ortalaması 60, Tarih ortalaması 60, İngilizce ortalaması 60... Bu 4 dersin ortalamasını topladığımızda 240 puan elde edeceğiz. Tekrar 4 ders aldığımız için 240'ı 4'e böldüğümüzde ise 60 puan elde edeceğiz. Bu da bizim karne notumuzu gösterecektir.Takdir-Teşekkür aldığımızı nasıl öğreneceğiz? sorusu için ise, eğer karne notunuz 80 ile 85 puan arasında ise teşekkür, 85 puan ile 100 puan arasında ise takdir belgesi alacağınızı söyleyebiliriz.Kaynak: E-Okul Takdir-Teşekkür Hesaplama nasıl yapılır?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne Nasıl Giriş Yapabilirim?
 
Okula giden çocukları ile ilgili hem en güncel bilgileri alabildiği, hem de geçmiş yıllardaki tüm verileri görüntüleyebildiği E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş, https://e-okul.meb.gov.tr/ adresinden yapılıyor. Site, birçok güvenlik sorusu ve güvenlik resmi ile çalıştığından, girmemesi gereken kişilerin istese de giremeyeceği bir sisteme sahip. Siteye giriş yaptıktan hemen sonra, bir güvenlik resmi ile beraber bir güvenlik kodunu da girmeniz gerekiyor. Bu güvenlik kodu, bazen çok karmaşık olabiliyor, veya görmekte güçlük çeken insanlar için geçmesi zor bir adım haline gelebiliyor. Bu işlemden sonra, karşınıza çıkabilecek başka doğrulama işlemleri ile karşılaşıp bunları da geçmiş olmanız gerekiyor. Bütün bu işlemlerin ardından,  T.C. Kimlik Numarası, eğer öğrencinizin T.C. kimlik numarası yoksa e-okula giriş için verilen geçici bir numara ile birlikte, Veli uyruğu ve veli T.C. kimlik numarası gibi alanları da doldurduktan sonra E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş yapabiliyorsunuz. 

Öğretmen/idari giriş, öğrenci girişi, veli bilgilendirme sistemi girişi. Öğretmenler ve idareciler, öğrencilerin notlarını, davranışlarını, başarı grafiğini kendi sistemi üzerinden girebilmektedir. Öğrenci girişi ise okuldaki sınav notlarını, başarısını veya başarısızlığını öğrenci sistemi içerisinde görebilir. Veli, ise bilgilendirme sistemi üzerinden öğrencinin görmediği, öğretmenin öğrenciyle alakalı düşüncelerini bu sistem üzerinden görebilmektedir. Veli ve öğrenci TC Kimlik üzerinden sistemi kaydedebilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri bu sistemin daha çok yararlı olabilmesi içinde dünya üzerindeki eğitim sistemi üzerinden hareket etmektedir. Yetkililer, öğrencilerin başarısının daha iyi olabilmesi için teknolojinin tüm imkanlarından yararlanmaktadır. Avrupa’daki ve Amerika’daki sistemler incelenmektedir ve bu inceleme üzerinden Türkiye’deki sistemi daha iyi bir şekilde entegre edebilmektedir. MEB, e-okul sistemini 2016-2017 yıllarında görsel olarak değiştirmiştir ve görsellik açısından daha rahat ve daha hızlı sonuçlar almayı bekliyor. İlerleyen zamanlarda bu sistemin daha çok gelişmesi beklenilmektedir.

E-OKUL VBS İLE HANGİ SORGULAMALAR YAPILIR?
e-Okul VBS ile yapılabilen bazı sorgulamalar şu şekildedir:
– Öğrenci Kaydı
– Nakil İşlemleri
– Not Bilgisi Öğrendikten Sonra Takdir Teşekkür Hesaplama
– Devamsızlık Bilgisi
– Sınav Tarihleri
– Merkezi Sınavların (TEOG vb.) Başvuru ve Tercih İşlemleri
– Belge İşlemleri (Takdir, Teşekkür, Onur Belgesi)
– Haftalık Ders Programı
– Öğrencinin Okuduğu Kitap Sayısı
– Duyurular