İstanbul’da çalışan ticari taksi sürücüleri, Özgecan Aslan cinayetini protesto etti. Basın açıklaması yapan taksiciler "müşterimiz namusumuzdur" mesajları verdi. Radyocu Onur Sakar da eyleme katılarak taksicilere destek verdi.

Ticari taksi sürücüleri Özgecan Aslan’ın öldürülmesini protesto etmek için saat 23.30 sıralarında Fatih'te Vatan Caddesi üzerinde toplandı. Taksilerinin camlarına Özgecan Aslan’ın fotoğraflarını yapıştıran taksiciler, cinayete tepki gösterdi. Taksiciler adına basın açıklaması yapan Beyoğlu Taksiciler Kooperatifi Başkanı Resul Sivri, 24 saat aralıksız çalışan taksiciler olarak müşterilerini namusları bildiklerini söyledi. Özgecan cinayetinin kendilerini çok üzdüğünü dile getiren Sivri, benzer olayların bir daha yaşanmaması için herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini belirtti. 6,5 yılldır ticari taksi şoförlüğü yapan Zehra Oğuz da Özgecan Aslan’ın öldürülmesinin bir anne olarak kendisini derinden yaraladığını ifade etti.

Taksiciler, Özgecan Aslan için Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti. Araçlarına binen taksiciler korna çalarak İstanbul’da tur attı. Radyo ve Televizyon Programcısı Onur Sakar da taksicilerin eylemine katılarak destek verdi.