Bitlis’i temsilen Türkiye Muaythai Ferderasyonu tarafından 29 Mart – 3 Nisan tarihleri arasında Adana’da düzenlenen Muaythai gençler ve büyükler Türkiye Şampiyonasına katılan Tatvanlı 16 sporcudan 3’ü Türkiye şampiyonu, 2’si Türkiye ikincisi ve 2’si ise Türkiye 3.’sü oldu. Elde edilen başarı ile tüm Bitlis’i gururlandıran sporcular aynı zamanda tarihi bir başarıya da imza atmış oldu.

Takım Antrenörleri Ömer Uğur ile birlikte Muaythai gençler ve büyükler Türkiye Şampiyonasına katılan sporculardan, Gökhan Kara büyükler A klas, Mehmet Yalçın gençler ve Dilek Akar ise büyükler kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu. Sporculardan Murat Aslan ve Turgut Dağdağan büyükler kategorisinde Türkiye 2.’si olurken Abduselam Kurt ve Turan Gücü ise gençler kategorisinde Türkiye 3.’sü oldu.

Ayrıca elde edilen bu başarı ile bu yıl ilk defa Türkiye Muaythai Ferderasyonu Milli Takımına 3 sporcu birden kazandırılmış oldu. Alınan sonucun ardından ise, Türkiye şampiyonu olan sporculardan Dilek Akar ve Gökhan Kara ülkemizi temsilen Tayland’ta düzenlenecek olan Dünya Kupasına, Mehmet Yalçın ise Avrupa Kupasında katılmaya hak kazandı.

Adana’da düzenlenen Türkiye Şampiyonasından tarihi bir başarı ile Tatvan’a dönenen sporcular İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İhsan Aykut ve Takım Antrenörleri Ömer Uğur ile birlikte Tatvan Kaymakamı Murat Erkan’ı ziyaret ettiler.

Sporcuları makamında kabul eden Kaymakam Murat Erkan, elde edilen başarıdan dolayı sporcuları tek tek tebrik edip, çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Elde edilen başarıda emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Erkan, “Sporcularımız büyük ve tarihi bir başarıya imza atarak hem ilçemize hem de bizlere büyük bir gurur yaşattılar. Elde edilen başarıdan ötürü öncelikle başarının mimarı sporcularımıza, antrenörlere teşekkür ediyorum.” dedi.