MEB tarafından özel okullara verilen teşvik kapsamına dahil edilmeyen Gülen Koleji yönetimi, öğrencilere teşvik rakamının yüzde 50'si kadar indirim yapma kararı aldı.

Bu öğretim yılında veliler, sebebi henüz anlaşılmayan bir şekilde Gülen Koleji'ni teşvik kapsamında tercih yapamadı. Veliler, "Ben çocuğumu Gülen Koleji'nde okutmak istiyorum. Çocuğuma teşvik çıktı. Fakat orayı tercih edemiyorum. Neden ben teşvikten yararlanamıyorum. Bu durumu birisi çıkıp bize anlatsın." diye tepki gösterdi. Yaşanan durumu okul yönetimine sorduklarını dile getiren veliler, "Okul yönetimine bu durumu sorduk. Onlar da sebebi ile ilgili bilgi sahibi değiliz. Gerekli yerlere müracaatları yaptık. Avukatlarımız aracılığıyla bu konuyu mahkemeye taşıdıklarını ifade ettiler." diye konuştu.

Okul yönetim kurulu başkanı Muzaffer Beyazıt, “Bu durum planlanarak ücret politikası belirlenmiştir. Buna rağmen bizi tercih edip devam eden velilerimize devletin verdiği miktarın yüzde 50’si indirim olarak uygulama kararı aldık. Kurum olarak kayıt problemimiz yok ve bir kaygı da yaşamıyoruz. Ama velilerimize doğru bir adım atma adına bunu planladık.” dedi.